Välja bort vänner för sitt personliga varumärke?

De senaste dagarna har jag haft mycket i skallen. Inte jobb dårå, utan funderingar som kommit ur olika händelser och som jag sedan plockat ihop till en enda tanke. Varför är människan så bestämd med att umgås med ”rätt” människor och varumärken? Jag tycker att vi är alldeles för många som har den inställningen och visar det nästan pinsamt tydligt. Varför är vi så kåta på att sitta bredvid hen och hen på rätt plats vid rätt tidpunkt? Varför kan vi inte våga mötas av spännande inslag i våra liv lite mer ofta? Varför prioriterar vi status och likeble things framför något ASKUL och oglammigt? Vi lägger så förbannat stor vikt över vilka människor och varumärken vi förknippas med och vad kan det bero på? Kanske beror det på att man är så sjukt bestämd att nå vissa typer av mål….

Jag säger inte att jag är felfri, det här är bara en fundering. Jag tror faktiskt att vi alla ibland suktar efter det mest balla. Kanske lite flummigt skrivet, men jag var bara tvungen att få ur mig detta.

I en av ”mina branscher” har jag bland annat hört meningar som: ”Hen borde du inte umgås med. Det passar inte ditt varumärke!”. Jag tycker att man istället ska fokusera på vilka man VILL umgås med, absolut inte välja bort för ett jäkla ”varumärke”. Är jag ensam med denna fundering?

Nu har jag snackat klart och ska bege mig ut från min creddiga arbetsplats The Absolut Co för en AW med Linköpings-gänget.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hello you!
  Detta är ett vad jag tror ett typiskt storstads” problem”. Många i Stockholm är på jakt. Antingen är det jakten på kärleken, på jobb, nya kontakter som kan ge mig ett nytt jobb osv osv osv…Så att då hamna bredvid ”fel person” kan betyda att en annan får de kontakter som jag kanske kan få. Detta är ett rätt så tydligt mönster då alla mina vänner i Stockholm är singlar. Och den stora boven i just det är att alla som de träffar är ute efter något. Alla är liksom på vänt, för det kan hända att det dyker upp något som kan vara bättre.
  Hmm, kanske jag ska gå på den festen med dom för där finns de och de och de…men jag tackar inte helt och hållet ja för det kan hända att det dyker upp något annat med några andra personer som kan ge mig något annat i gengälld. Och det kan i sin tur betyda att jag kan få det och det och det…
  Allt handlar om utbyte med ”rätt” personer. Och de är sina varumärken och kan deras karriärer, kärlek och allt annat i deras liv bli bättre pga rätt umgänge så väljer de bort vissa vänner. Det är ett storstadssyndrom, och ett förbaskat tråkigt ett!

  Tjejen som bor en timme utanför Stockholm 2017-06-21 13:02:52
  Svara
 • Brukar typ aldrig kommentera bloggar men du är verkligen så klockren, sluta aldrig dela med dig av dina tankar tack!!

  Maja 2017-06-20 21:23:48
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!