Räkfrossa, dyrt väskinköp & italiano utan Elton.

I fredags morse när jag klev in på kontoret möttes jag av en bättre köksö: Fylld med brie- och skinkfyllda frallor och musli i vaniljyoghurt. Fredagsmys!

Vid tiotiden var det dags att promenera ned till Strandvägen och upp på en båt.

Där det serverades morgonbubbel.

Det vankades sommarlunch och vi skålade glatt på vägen ut till Djurgårdsbrunn där den skulle hållas.

Vi fick välja mellan två menyer och jag gick all in på de vegetariska alternativen – Först en klassisk tallrik med chevregratinerade betor.

Enligt mig var betorna alldeles för genomkörda och jag satt och suktade efter min grannes Skagentallrik.

Sedan åt jag stenugnsbakad purjolök i skirat smör och med morötter och kolrotsmajonäs. Majonäsen, som jag vanligtvis inte är ett fan av, var fasligt god.

Efter lunchen blev det bråttom hem då jag både skulle hinna städa och handla inför kvällens middag hemma hos mig. Nespresso var medvetna om att jag hade en stressig eftermiddag och att jag inte skulle få tid över till att springa iväg och köpa kaffe, så jag när kom hem hängde livets kaffe på dörren. TACK FÖR HJÄLPEN!

Vid 18tiden plingade Annika på dörren och vi började rodda med kvällens måltid – En liten surprisemiddag för vår kompis Lisa som tagit examen.

Fick också världens finaste bukett <3

Kort efter plingade även kvällens huvudperson Lisa på dörren och jag placerade brudarna ute på balkongen medan jag stod kvar i köket och roddade med maten.

Vi tog livsuppdateringarna över en tryffelbrie, salami, bönchips och lite bubbel, som här lite för sent på bollen inte ser så mycket ut för världen.

Sedan högg vi in på räkorna och jag gick all in på dem rökta som är det bästa jag vet. Till detta blev det härligt smöriga rostisar, en sallad med äpple och rostad lök, gratinerade musslor, chimichurri, aioli och skagen. Under middagen diskuterade vi alltifrån fördelar med diktatur till laser och hår. Vi gjorde också en muntlig affärsplan för ett potentiellt bolag vi borde starta tillsammans.

Sedan tog kvällens alkohol slut och eftersom vår fest hemma var helt magisk och vi inte ville lämna blev vi tvingade till att poppa finchampagnen. Eller vi poppade den inte – Lisa lärde mig att sabrera.

Innan vi gav oss ut i natten gjorde jag kaffe och det var visst inte helt enkelt klockan 01.00…. Jag vet inte hur jag tänkte.

Sedan gav vi oss ut och när Daniel Hallberg inte bjöd på bästa musik på Mono drog vi i hörlurarna och hade vår egen fest. Jag kom sedan hem tidigare än tänkt och satt hemma och käkade mackor med Johan redan klockan 03.00.

Vips så blev det lördag och jag vaknade av doften av rostade mackor, en fet förkylning och en pojkvän som lekte italiensk bar i köket…. ? Vem sätter sig såhär på en så oklar stol? Gott med rostisar i alla fall! Sedan kom Cissi över på en kaffe på balkongen.

Och vi bestämde oss för att ge oss ut på stan och shoppa. Vi började på Stella McCartney där den här fina väskan stod och tittade på mig med hundögon.

Pålle har börjat jobba på Stella, så vi fick superservice. Jag tycker att båda dessa sidenbrallor är så hemskt fina.

Efter en tur genom stans alla lyxbutiker och ett väskköp för min del på Schuterman stannade vi till för en kaffe. Min hals skrek efter något varmt.

Och så ringde Pålle som också ville dricka kaffe med oss.

Vi snackade om det jag och Pålle, att tänka sig så sjukt det är att vi sprang in i varandra på den här frukosten för mer än 1 år sedan. Times flies!

Johan mådde inte heller toppen i lördags, så vi tog en gemensam hemmakväll och han lagade majskyckling marinerad i lime med parmesansås och tomatsallad. Mums!

Det blev söndag och efter frullen tog jag mig bort till gymmet för lite träning. Nu i efterhand vet jag att det inte alls var en bra idé….

Söndagen bara sprang förbi och plötsligt satt jag här och sminkade mig för kvällen. Middag följt av Elton John stod på schemat.

Halv 6 gick vi och mötte upp Mallan med Co. på mysiga Fiore. Har ni inte varit där? Gå dit och käka lunch en lördag eller middag på en söndag. Asmysigt!

Alla drack öl, men jag bubbligt.

Middagen var tänkt att vara ett trevligt förspel innan Elton John som jag har längtat efter HELA VECKAN, men någon klunk in fick vi reda på att de hade stängt entrén för kvällen. Sorgen tog över….

Men men…. Det var bara att skaka av sig och gå vidare.

Mitt val stod mellan pasta vongole och tonfisk, men det slutade med firren som var magisk. Basilikaoljan på <3

Det är tur att jag har vänner som gillar att smaka och dela med sig, för då får man ändå lite av allting i slutändan. Alla flög över Mallans Vongole till en början, men efter en rundtur på allas tallrikar var jag mest sugen på Johan risotto med svamp, tryffel och sparris.

Trots informationen om att Gröna Lund hade stängt grindarna promenerade vi bort dit efter middagen. Men det var helt i onödan då personalen svarade med ett otrevligt NEJ fort vi närmade oss entrén. Istället blev det en sväng förbi ABBA-museet bredvid.

Vi kände att kvällen inte fick vara slut och svängde förbi Hotel Diplomats nya Delikatessbutik / Vinbar. SÅ FINT!

Där beställde vi dryck och min hals fick en god kopp té. Hej Hej älskling!

Efter det var jag tillbaka i gott mood efter besvikelsen att ha missat Elton John och vi pussades hej då med ett smile.

Det var en himla fin helg trots sjukdom och en tråkig miss.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!