Best of Mallorca – Restauranger

Ni har bett om en Mallorca Guide och nu ska ni få den första delen. Det hade blivit rätt köttigt om jag skulle bjuda på alla tips i ett enda inlägg, så här följer ett gäng restauranger ni borde besöka. Kom ihåg att boka bord i god tid och glöm inte att många har stängt på söndagar – måndagar. De flesta i guiden ligger i Palma, men det finns även några andra godbitar.

Patron Lunares 
Förbannat snygg restaurang och maten är toppen. Beställ in deras guacamole som man får mortla själv, ta den grillade burratan, musslorna i kokosmjölk och piggvaren med lökringar.

Duke
Mångas favorit i Palma! Maten som serveras är magisk och som gäst känner du dig verkligen som hemma i deras chillade miljö. Missa inte deras: Japanska aubergine, friterade avokado, sötpotatispommes, lamm kefte och några av alla sorters ceviche.

Sant Francesc Hotel Singular
Snyggaste hotellet i Palma City. Har ni råd att bo här bör ni göra det, men annars är en drink på takterassen innan middagen given eller så äter ni i deras restaurang eller sushi bar på taket. Här kan du samla ihop ett packe bilder att använda för Instagram #TBTs för ett helt år.

La Rosa Vermuteria
Softaste stället i stan! Hit går du och sätter dig i baren, ber den som kan plocka fram den bästa flaska vin (finns mycket bra viner här!) och beställer in allt du är sugen på. Allt är gott, men musslor, pinchos, chark och potata bravas är en rekommendation!

Amaya
SNYGG restaurang I mitt favoritområde Santa Catalina, och deras mat är amazing. Kocken leker med råvarorna och vågar testa nya spännande kombinationer. Käka: Sea Bass I kokos- och koriandersås, raviolin och bläckfisken. Vad sägs om den här avslutningen – Foie Gras-praliner med macadamian, het ananas och mörk choklad? Gosh!

Baiben
En stylish restaurang precis intill havet I Puerto Portals. De flesta rätterna går att dela på, vilket är mysigt, och eftersom det är en känd Michelin-prisad krögare som äger stället är maten, trots enkelheten, helt magisk. Käka taco, ceviche, baos och sashimi med en touch av Spanien.

Balagan by ETOH
Jag har inte varit här, men i år är det ett prio. Det ser så förbannat ballt ut och maten ser ut att vara helt i min smak.

Gaudeix Bodega
Min absoluta favoritrestaraurang som egentligen alla borde missa, för charmen är att du inte hittar en enda svensk där. Det här stället är så spanskt som det kan bli och till utseendet är det inte mycket att tro och hoppas på, men vänta bara till servitören drar igång och maten serveras. Här har jag ätit dem absolut bästa måltiderna på hela ön. Menyn byts ständigt ut och jag kan bara råda er till att be personalen bestämma vad ni ska äta.


Jag hade kunnat prata i en oändlighet…..

CanelaPrioritera bokning här!

Forn De Sant Joan Bar Restaurante

Bens D´AvallMys uppe i bergen.

Hotel Cap Rocat – Lyx!!

Toque De QuedaSom hemma hos en spansk familj.

Cas Xorc – Romanisk pärla i bergen.

La Parada – Mallis svar på Riche.

Ombu

Flanigans – Spanska kungens favorit. Och min. Går alltid hit!

Bocalto

Hotel Cort – Enkelt och snyggt mitt i smeten.

L´ambigu BarVill ha allt på menyn tack!

La Perla  Ni vet.

KOHBehöver jag ens nämna det här stället? Grabbarna har nu öppnat ett till ställe som jag förväntar mig blir minst lika bra – KuroBota. 

Bon Lloc – Vegetarisk dröm.

Tahini – Asiatisk lyx.

TAST ClubMaten OK, men himla fint ställe!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!