Min helg på bild: Korv, dass och lera.

Min fredag började på kontoret och vid lunch fick jag det sista utkastet av vloggen skickad till mig av bästa Hannes som klipper. Felfritt (trodde vi!) och efter det sprang jag iväg till tandläkaren för diverse justeringar: Tandutrdragning, polering och lagning.

Vid 21:00 steg vi i land på bryggan på mitt landställe i Loftahammars Skärgård och uppe i huset stod helgens första middag framdukad på ett bord omringat av halva lilla släkten Fromholtz.

Efter maten slog vi oss ned i vardagsrummet för skvaller och mys. Jag och Johan högg bordet och plockade fram Fia med Knuffet, snacks och en kopp té. Täckningen var som borta och jag kände hur lugnet tog över.

Släkten fick skåda något som enligt dem var bättre än en komedi – Ett par som absolut inte borde spela spel mot varandra.

Vips så blev det lördag och jag var sist upp, vilket inte hör till vanligheten i de flesta fallen. Men min familj älskar att vakna redan vid 05 och börja dagen nere på bryggan i morgonrock eller pyjamas, men jag sov för gott.

Johan tog ett morgondopp istället för dusch.

Efter några timmar i stekande sol ropade magarna efter mat och faster Anna-Karin drog igång grillen och slängde på en mix av korvar.

”Korvarna är varma!”

Jag älskar att vårt landställe är så mycket av ett landställe. Det vi sålde var nästan lite för ”hemma” för att jag skulle kunna koppla av till fullo.

Chorizo, kabanoss eller kycklingkorv?

Den första fick bli en kycklingkorv med shrirachamajo och rostad lök. Min korv blir aldrig så kul eftersom jag inte gillar ketchup eller senap. Torrt som en öken!

Den här utsikten <3

Efter maten kände jag att en dusch och hårtvätt var nödvändig, men det slutade med att jag trippade ned till bryggan istället.

Och körde två dopp i 16-gradig vatten. Uppfriskande minst sagt!

På eftermiddagen när alla grabbar tog båten ut på havet dukade jag och min kusin Karro upp en pysselhörna inkl. vinstation på framsidan.

Här satt vi och kreerade till tonerna av Aqua och skrattade till tårar av min teknik. Jag är ingen höjdare på lera utan bättre med penna på papper, men jag fick tillslut till en askkopp. Mamma och pappa undrade senare varför…. 

Samtidigt började faster att förbereda kvällens höjdpunkt – Picanha!

Kort efter det anlände min familj – Mamma, Pappa, Alexandra och Victoria. Här har vi Alex som typ alla tycker är en kopia av mig. Eller tvärt om då.

Jag dressade om till en riktigt lantlig outfit.

På baksidan njöt vi av Carola i den kokande värmen, skrattade högt till gamla familjehistorier och käkade världens godaste innan-maten-snacks. Bjuder på ”receptet” i morgon!

Hej där bakom vinet mamma! Pappa hade varit och lekt på systembolaget och köpt med sig en flaska blått vin som blev ett spännande inslag. För vinnördarna i familjen var det ingen hit, men jag kan absolut tänka mig att dricka det igen. Lättdrucket och roligt!

Sedan gick jag och pappa till andra sidan huset och tände på grillen.

Pappa sa då: ”Söt du är i håret! och då var kameran snabbt uppe.

Jag har alltid varit en ”grillare” i många sällskap, men i vår familj bråkas det fortfarande om vem som är bäst på det. Jag fick bara stå här en stund och fixa halloumin som pappa inte kan. Han gillar inte ost??!!

Bon appétit!

Efter middagen satt vi kvar och tog även desserten på terassen. Jag, systrarna och Johan avslutade sedan kvällen inne med popcorn och Fia med Knuff.

Idag var det tyvärr dags att åka hem…. Jag hade gärna stannat i minst en vecka till.

Men grät inte när vi väl var tillbaka i Stockholm och plockade fram detta som jag var och handlade i torsdags.

Svamp- och tryffelfylld ravioli med färsk salsiccia och skirat smör. Jo jag tackar!

Det var en kort men mysig helg. Jag hann påminnas om hur fantastiska mina föräldrar och systrar är. Det finns ingen negativitet, de är bara så jäkla positiva, glada, givmilda och knäppa. Tack för det! Ni lär mig så mycket varje dag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Fan vad härlig du är! Så rolig i hur du skriver, läser med din röst i hjärnan, haha. Och smart och cool är du också. Ville bara säga det! Kram!

  Hanna 2017-07-17 18:12:35
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna! FAN vad du är go. Tack snälla för att du sa det. Det gjorde lixom min kväll. Puss!

   henrietta 2017-07-17 21:15:58
   Svara
 • Hej! Måste bara få fråga var den snygga grå dressen är från som du har bland de sista bilderna? 🙂

  Maja 2017-07-17 08:56:44
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!