”Blir du ens mätt?”

God morgon på er!

Idag tänkte jag inleda dagen med att svara på en fråga som trillade in här om dagen. Vi kör!

Hej på dig!

Det här är jättebra feedback. Tack! Jag förstår precis vad du menar och jag måste få svara på det. Som du nämner har jag besvarat en liknande fråga tidigare, men jag kör igen.

Jag älskar att äta enkelt till lunch. Inte av några kalorisjäl, för sådant håller jag inte på med, utan jag gör det för att jag tycker det är godast till lunch. Jag väljer nästan alltid en fräsch sallad eller något vegetariskt. Jag håller mig nämligen stående längre in på dagen och är en gladare människa. Angående tomatsås med grönsaker och sallad på Mc Donalds – Jag är nog vegetariskt du syftar på och det är så gott och faktiskt inte alls mkt nyttigare än annat. Mat på Mc Donalds kan vara det värsta jag vet. Jag har nog bara ätit där 2 gånger de senaste 6 åren. Jag skippar faktiskt hellre än att äta där. Jag gillar hamburgare, men helst hemma från grillen.

Något som inte visas i bloggen är att jag är väldigt noggrann med kvällsmål och sveper minst 6 mackor med leverpastej efter en skål med godis på kvällarna. Vissa föredrar stor frukost – jag föredrar stort kvällsmål. Det är den bästa matstunden på dagen för mig. Att jag inte fotar och pratar om detta vet jag inte, men att fota och skriva om en middag eller lunch känns mer naturligt. Jag vill inte att allt ska handla om mat och jag tycker att beskrivning av mina mackor känns onödigt – ”Ikväll åt jag 8 mackor som vanligt i sängen”. Vissa som har problem skulle nog då anklaga mig för att ”bara tänka på mat” och det är också fel.

Jag tänker nog inte på det här då jag inte har något problem med mat idag. Men vad tycker ni? Hur ska jag göra?

Sedan kan jag hålla med om att en melonsoppa som jag åt här om dagen ser lite snålt ut, men jag har lixom ingen tanke på att beskriva hur alla bitar bröd med aioli smakade innan, hur mycket olja som simmade i soppan och hur god chokladbiten och påse chips jag åt fort jag och Johan kom hem. Jag vill heller inte behöva ta in en burgare när jag inte är hungrig på något stort i solen bara för att vara schysst på alla andra.

Jag uppskattar verkligen den här frågan och hoppas du förstår vad jag menar med mitt svar. Men vad kan jag göra bättre? Snälla ge mig tips! Jag är en människa som äter en mycket varierad kost, pendlar precis som alla andra upp och ned i vikt och mår himla bra. Mer tips tack 🙂

Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Nej, jag håller med om att det inte specifikt är ditt ansvar. Men fundera lite på varför vi inte ser Någon nånstans som lägger upp bilder på sina 6 leverpastejmackor. det är snarare det som är lite intressant tycker jag. Nånting betyder det ju.

  Karin 2017-07-28 08:50:05
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Utifrån min *analys* av sociala medier skulle jag säga att anledningen till att få lägger upp sex leverpastejmackor i sitt flöde beror på:
   1. Sociala medier handlar till stor del om att inspirera och visa upp de delar av sin vardag som är intressanta för läsare som inte känner bloggaren personligen. Mackor en tisdagskväll framför Netflix, med dåligt ljus och kanske även ensam anses då inte vara riktigt lika bra content som ”här är min sallad som jag åt på ett supermysigt café (tips tips) med Anna där vi pratade om ”
   2. Jag antar att bloggare 90% av dagen tänker i ”det här kan jag blogga om”-banor och även alltid tänker på att fota allting, då kan det vara skönt att få en paus någon gång på dagen när de inte behöver stagea maten, fixa rätt ljus etc.
   Säger inte att jag tycker det är bra att det sociala medier bara visar upp en ”perfekt” sida, men det är ju faktiskt så det är.
   Seeeen, tycker jag också det är väldigt ledsamt om personer med en ätstörning måste se att andra äter en viss mängd för att själva äta samma. Att någon annan måste äta ett visst livsmedel för att tillåta sig själva att äta ”onyttiga” saker. Och jag vet, många ätstörningar funkar så och är man sjuk är det svårt att inte jämföra sig/triggas, har själv haft (har?) den problematiken så vet allt det där. Säger bara att det inte är ett gott tecken. Det var allt för mig, behövde visst skriva av mig heh. 😉

   ISA 2017-07-28 10:41:27 http://isabyl.se
   Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   1. Jag säger att det är mitt ansvar. Det tycker jag verkligen 2. Vad menar du? Läs mitt svar igen om du inte har förstått.

   henrietta 2017-07-28 09:05:57
   Svara
 • Super bra svar på frågan! Känner igen mig så mycket! Gör likadant:)

  Hannah 2017-07-27 22:50:58
  Svara
 • För mig är du en stor inspiration i att bli frisk!! Jag blir glad över att se hur du förhåller dig till mat idag då den verkar sund och balanserad (mänsklig!!) något som jag kämpar för! Det vi måste ta upp är hur och varför tjejer alltid ska kritisera/ kommentera hur andra förhåller sig till mat! Det tror jag en stor del av varför så många tjejer lider av ätstörningar/ osund relation till mat! Kram

  Louise 2017-07-27 21:19:56
  Svara
 • Är så imponerad hur väl du tacklade denna fråga! Puss!

  Sara 2017-07-27 13:47:05
  Svara
 • Snark på att du ens ska behöva skriva detta inlägg. Tycker du gör en stor insats i att prata om detta men man tycker ju samtidigt att det år 2017 borde vara underförstått att man bara visar några få procent av sin dag på nätet…. Puss på dig keep up the good work!

  Lina 2017-07-27 10:06:31
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!