Middag på Restaurante Amaya.

I morgon släpper jag min andra VLOGG och då kommer ni bland annat få följa med mig och Johan till restaurangen Amaya som är ett nyöppnat ställe i trendiga Santa Catalina på Mallorca. Jag har tipsat om den tidigare! Men jag tänkte att ni ska få en härlig bildreview också!

Psst! Följ min Youtube-kanal!

Tobias Buergel och hans syster har länge drivit restaurang på Mallorca, men tidigare bara enklare sådana uppe i bergen. Han har länge gått och känt att någonting unikt och kul saknats i Palma City och förra året bestämde han sig för att göra någonting åt saken. Han reste världen över för att hämta inspiration till både mat och inredning. Han tycker att alldeles för många restauranger ser likadana ut och att det är en stor del av upplevelsen.

Maten då? Han och gänget på Amaya har tagit fram en fantastisk meny med medelhavet som utgångspunkt och sedan kryddat till det med spännande influenser från olika delar av världen. Jag sa WOW redan innan jag började äta.

Min första tanke: Den här uteserveringen är förbannat snygg.

Tanke två kom här: Han har känsla för en bra oliv och gott bröd.

De flesta som satt runt oss var också där som par. De flesta vuxna och vissa med barn såklart. Men schysst atmosfär lixom!

Restaurangen ligger på den väldigt ”turistiga” gatan Carrer de la Fàbrica, men ändå några kliv bort från dom värsta. Jag fick alltså inte någon turistfeeling.

Tanke 3: Jag vill ha turkosa stolar.
Tanke 4: Menyn var kort, lyxig och läskande. Så som det är på riktigt bra restauranger. Inte en mils lång meny. Tack för den!

Vi blev tipsade om att dela på 3 förrätter och sedan ta varsin varmrätt, och så fick det bli.

Först blev vi serverade en asiatisk gazpacho med papaya, mini-apelsiner, blomma och koriander. Mmm! Jag har då aldrig smakat en så god gazpacho tidigare. Vi chansade på att den var gjord på grädde, för det ser ju så ut, men så var det inte. De har bara använt väldigt fina tomater som gör att soppan blir extra tjock.

Sedan åt vi den godaste cevichen ever – Havsabborre som var marinerad i vinäger och lime och på det låg det en skapelse av bläckfiskbläck och avokadokräm. Johan visste inte var han skulle ta vägen efter första tuggan så god den var.

Tanke 5: Att så fin mat kan vara så billig.

Restaurangens magiska look. Inspirationen var tydligen hämtad från en restaurang i Asien i kombination med någon i Tyskland.

Tanke 6: Så Instagram-vänligt.

Rätt nummer 3: Grillad vattenmelon med fetaost, blomma och flädersås. GOD, men inte favoriten ställt mot dom två tidigare rätterna.

Vips så kom varmrätterna in! Johan åt en 9-poängare till risotto på rödbeta, mandel och något mer jag inte minns.

Jag själv tog en vit fisk (som föll isär fort jag snuddade vid den) med selleripuré, stekt svamp och en sås på Green Tea.

På kroppen bar jag min sommardröm från Indiska.

Som avslutning på kvällen delade vi på en ”apelsinig” efterrätt som ni får se mer av i vloggen i morgon. Såklart även varsin Espresso Martini!

Sista tanke: Alla ni som är på eller ska till Mallorca borde gå hit och äta!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!