Födelsedagsmiddag på nya La Bocca!

Efter den fina fredagslunchen och jobb kom jag hem till detta, Mallan och en hemlig vän. Hehe… Alla är inte helt bekväma med att vara med här i bloggen. Jag fyllde år i lördags, men på grund av att min vän Cissi skulle överraskas då valde Johan att placera min födelsedagsmiddag i fredags istället. Vi tömde 3 flaskor prosecco över skitsnack på balkongen och började även göra nyårsplaner. Jag säger bara Mallorca 20 grader!

Efter det tog vi oss ut i sommar-Stockholm klädda i julens färger.

Mallans klänning är en gammal goding från Other Stories och mitt set är från H&M Trend. 

<3

Jag fick gissa på var vi skulle äta och fick ledtråden ”Italien”. Det var lätt! Jag har nämligen gått och tjatat om den här nya italienaren ett bra tag.

Första intrycket på La Bocca var fint. Grattis till mig!

La Bocca gjorde sig fint i färgerna rosa, gråblått och ljust trä. Modernt, men varmt. Dukarna som var i linne fick hela restaurangen att kännas avslappnad och blev i kombination med det moderna en modern ”hemma-hos-restaurang”.

Menyn då? Nej men hallå så mycket Henrietta över den. Personalen peppade oss till att dela på allting och så gjorde vi. Jag kan lätt tröttna på en pastarätt och blir då avundsjuk på min kompis tallrik mitt emot. Så det här var perfekt!

Vi började med att beställa in fyra stycken antipasto och kronärtskockan till vänster blev en stor favorit. Den kokta varianten med smör kan slänga sig i väggen efter den här som var gratinerad med pecorino, vitlökssmör, apelsinzezte och ströbröd. Ni hör!

Jag hade aldrig lämnat restaurangen utan att ha fått äta en krämig melanzane. Toppenbra var den och jag blev sååå pepp på att börja göra det hemma mer ofta.

 

Som alltid efter en härlig semester blev det mycket snack om resor och jag satt från start till mål och snackade om min längtan efter Paris. Lite komiskt eftersom en resa till Paris låg i mitt paket morgonen efter… Typ som om jag hade snokat upp det. Hade i för sig inte varit helt orimligt. 

Råbiffen delade vi också på och denna varianten var på mjölkko från norra Italien med Karl-Johansvamp och gräslök. Den var inte alls tråkigt, men jag körde dock över lite extra salt. 

Dessa rödbetstortellonis fyllda med robiola och ricotta, krispig pancetta och acaciahonung – Magi! Jag vill nog ha honung på all mat från och med nu.

Annars: Jag var dålig på att fota annat än mat den här kvällen inser jag nu… Men efter detta käkade vi efterrätt a la Italien och drack massa drinkar vid bordet. Vi avslutade sedan kvällen på Godot där det bjöds på apple tinis och höftvick. Tack mina älsklingar för den här mysiga fredagen!

Tips: Går ni till La Bocca måste ni beställa in ”Stekt surdegsbröd med taleggiocremé , cicoria och sommartryffel”. Det låter så gott! Jag blev nedröstad… 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!