Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

En olivgrön dunjacksskönhet.

Rodebjer down jacket

Jacka jacka jacka. Älskade jacka. Det är ett klädesplagg som jag är helt besatt av. Det spelar ingen roll vilken årstid vi är i, det är alltid på jackor mina ögon faller. I år är det dags för en ny vinterjacka då jag inte köpte någon ny förra året, men också för att jag har alldeles för många jackor med päls, och tyvärr vågar jag inte bära dem. Jag kan inte försvara det och jag orkar heller inte ta skiten. Alla mina tummar upp till Forni som här om veckan diskuterade frågan på ett väldigt förståndigt och inspirerande sätt.

Men men… Jag är bara några timmar från att slå till på den här olivgröna skönheten från Rodebjer. Vad tycks? Och vad tycker ni om päls? Är ni emot päls men äter kött? Bär skinn? Kluven…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Mitt förhållningssätt till det hela är att bära vintagepäls, jag kommer att få ärva och har redan ärvt päls. Jag köper inte nyproducerad päls men köper däremot skinn(skor/väskor) och äter kött. Jag har tex ett par vegan vinterkängor som är alldeles fantastiska som kommer att hålla i flera år. Jag ser nämligen min konsumtion av djur i gråzoner och inte i svart vitt. Jag behöver inte äta kött varje dag, kan äta vegetariskt och/eller veganskt. Jag behöver/vill inte köpa päls men i min mening är det bättre att använda de gamla kappor/jackor (secondhand/vintage) än att jag köper en ny. Jag kan ibland fundera över fuskpäls – vad är det för material? Jag köper inte polyesterplagg(plast), köper däremot nylon(oxå konstgjord fiber), bomull etc. De polyesterplagg jag har haft har slitits snabbare än mina nylonplagg. Jag kikar väldigt mycket på funktion, en fulländan pälskappa värmer. En pälskrage på en luva.. not so much.

  När det kommer till djur, miljö etc så går jag efter ”Alla kan inte göra allt men alla kan göra något”.

  Hoppas detta kan bidra till dina funderingar kring det hela.

  Sara 2017-08-29 11:29:14
  Svara
 • Hela pälsindustrin är vidrig. Man kan inte jämföra det med att äta kött. Möjligtvis om man väljer den billigaste köttbiten i köttdisken.

  Pälsdjuren har det för jävligt. Värre än de grisar som har det sämst. De flås ibland levande. Blir bara ledsen när jag tänker på hela industrin och massvis med hemska bilder dyker upp i huvudet.

  Vet man hur pälsen tas fram skulle man aldrig bärs päls.

  Skinn är en biprodukt av djur som hamnar på tallriken. Är man vegetarian borde man kanske inte bära skinn. Dubbelmoral?

  Lite kort från mig hur som helst.

  Kram

  Charlotte 2017-08-28 22:05:07 http://glitzybloggen.se
  Svara

senaste från Mode

Henrietta Fromholtzs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind