Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Henriettas vegetariska yakiniku med Quorn.

I samarbete med Quorn

Såg ni Editas vegomiddag med Quorn här om dagen? Det såg som vanligt himmelskt ut och jag imponeras som alltid av hennes förmåga att skapa magi av det enkla. Hon passade samtidigt på att utmana mig att laga varsin rätt med Quorn a la vardagsveggo. Kul! Jag älskar utmaningar.

Innan jag började äta vegetariskt så ofta som jag gör idag tyckte jag att vegetarisk kost kändes krångligt och svårt. Krångligt med smaksättning och svårt att variera sig utan kött, kyckling eller fisk. Men så fick jag höra om Quorn. Jag testade det, var skeptisk, lärde mig tillaga det, älskade det och blev sedan snabbt ett fan.

I min mening smakar Quorn allra bäst i maträtter med ordentlig smaksättning och därför tänkte jag svara Edita med en smakrik asiatisk favorit som säkert flera av er har ätit men med entrecote. Få ingredienser, du slänger ihop det på en kick, rätten blir grym i matlåda och smakar såklart gudomligt. Låt mig presentera – Henriettas vegetariska yakiniku med Quorn.

Du behöver: 

FÄRSEN 1 paket fryst Quorn Färs, 4 msk sesamolja, 1 chili, 3 cm färsk ingefära, 3 vitlöksklyftor, 1 lime, 1 bunt salladslök, 1 msk socker, vitpeppar.

SÅSEN 1 dl vatten, 1 dl socker, 1 dl ljus soja.

TILLBEHÖR Ris, koriander, stekt ägg, rostad lök, sesamfrön.

1. Börja med såsen! Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka upp till sockret har lösts upp. Ställ åt sidan.

2. Stek sedan färsen i mycket sesamolja och var inte feg med salt och peppar. Ställ åt sidan.

3. Fräs chili, ingefära och vitlök i sesamolja.

4. I med färsen igen och blanda runt med de stekta kryddorna.

5. I med pressad lime, hackad salladslök och rostad lök. Kör i mycket rostad lök!

 6. Ös i såsen! Inte allting, utan spara lite att addera vid servering. Stek hårt!

Och så var det klart!

Servera med ris och glöm inte att strössla över rostade sesamfrön, mer sås och ett stekt ägg.

Du måste testa! Har du en vän eller sambo som är skeptisk till vegetariskt så kan jag lova att den här rätten kommer att ändra deras åsikt. Är du osäker på vad Quorn innehåller? Här hittar ni all information!

Nu utmanar jag mina härliga bloggkollega Vanja att visa upp sin bästa quorn-rätt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Waah vad gott!! Helt klart kandidat till söndagsmiddagen!

    Erika 2017-10-01 14:39:23
    Svara
    • Svar på Erikas kommentar.

      ÅH!! Säg till om du testar och vad du tyckte utan entrecote 🙂 Hehe. Superalternativ tycker jag!!

      henrietta 2017-10-01 18:39:49
      Svara

senaste från Mode

Henrietta Fromholtzs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind