Foodtails på Penny & Bill, Daniel Adams-Ray & avancerad mat.

I fredags vaknade jag upp som en lärka. Glad alltså. Det är inte varje dag ska jag säga er då jag lider av morgon-surhet. På mig blev det min nya tisha från Weekday.

På jobbet var det glad stämning dagen igenom, men när fredagsmyset dukades fram höjdes den ytterligare. Våra office managers är proffs på piff.

Vid 17-tiden hade jag en dejt inbokad med bästa Susanne och vi slog oss ned utanför mitt kontor på Tures och gick in på djupet om Kärlek. Susanne är så klok.

Ni gillar ju side storys: Jag och Susanne träffades för första gången på ett event som hon styrde med sitt gamla jobb Adornment. Vi käkade jordnötsglass och kikade på Adornments underbara vintage-grejer. Det första jag la jag märke till var hennes skönhet och sekunden efter hennes energi och karisma. Jag är så glad att jag gick på det där eventet för ett år sedan. 

Väl hemma fick jag gör en snabblösning på looken då det var ont om tid. Upp i hästsvans, på med ett läppstift med det lilla extra och något vitt och fräscht. Jag skulle på middag med Ebba och Stina.

Vitt blir alltid fult med BH, så jag sket i det men fick i sista sekunden panik över bröstflash.

Ebba svarade ”Nej. Snyggt!” och jag drog på mig min nya jacka från The Cords.

Redan klockan 18.30 stod vi i baren på Penny & Bill och väntade på vårt bord. Kvällens stora plan var nämligen Daniel Adams-Ray på Strandvägen 1 och för att hinna komma in var en tidig middag ett måste.

Vi började med bubbel och till maten blev det drinkar.

Penny & Bills koncept är nämligen att matcha drink med mat, så kallade food tails, och jag tog göscevichen med avokado, grön tomat, koriander och ostrondressing. Till det drack jag en lite sötare Juicy Goose.

Vi tog tre olika food tails och så delade vi på sides. Dessa svamptempuras var to die for.

Och den grillade salladen med chimichurri var perfekt.

Stina åt deras laxsashimi och Ebba den mest spännande rätten på menyn – Purjolöksrullar fyllda med löjrom i ättiksgrädde och dillolja. Nam nam nam.

Jag och min fining som för några veckor sedan gjorde en Take Over i min VloggLÄNK HÄR!

Väldigt glada i deras variant av Espresso Martini med smak av kardemumma.

Det var sjukt trevligt på Penny & Bill. Så trevligt att vi nästan inte kom in på Strandvägen 1. Daniel skulle började spela vid 23 och vi var tvungna att vara där redan vid 20.30. Det krävdes ljug och tjat vid entrén för att lösa det. Pju!

I väntan hann vi med en flaska bubbel, några GTs och en runda shots.

Lågan hölls varm kan man säga!

Vips så drundrade Arvid och Weider in och även de hade kört en fuling för att få komma in. De hade med sig ett kamerastativ från dagens jobb som de snabbt rotade upp ur väskan och sa ”Vi ska filma ikväll”. Haha.

Vid 23.30 klev Daniel på scen och vi njöt från bästa plats.

Så här gott var livet då.

Han var helt fantastisk på alla sätt och vis och högst sjöng jag med till ”Gubben i lådan”, ”Sitter på en dröm” och nya ”Thinking of Sunshine”. Min favoritartist Sabina Ddumba kom som gästartist och kvällen blev inte sämre när ”Effortless” drog igång.

Efter det lämnade vi Strandvägen och tog oss till V som hade nyöppning. GUD VAD JAG ÅNGRAR DET… 

Men först lite piff på toan eftersom Strandvägen och Daniel bjöd på en svettig förfest. Fortsättningen av kvällen dokumenterades inte, men det blev även en sväng förbi Spy Bar där det bjöds på dans. Eftertanke: Det börjar bli lite för ungt ute i Stockholmsnatten. 

På lördagsmorgonen var jag inte pigg, men var envis och stark nog att ta mig ut på en promenad med Johan.

Är inte Stockholm som allra vackrast nu?

På vägen hem tog vi en ”dagens outfit” och handlade med oss frukost som åts gåendes.

Mycket mer än så orkade jag inte med. Eller rättare sagt hann inte med. Jag skulle nämligen klippa vloggen.

Efter lunch, vlogg-klippning och en sväng på stan blev det kväll och den började med chips och rödtjut (<3) i fåtöljen.

Johan är väldigt glad i brasan och eldar gärna sommar som vinter. När den åkte på och det blev bastu vid fåtöljen hoppade jag över till soffan och löste korsord.

Jag och Johan har varit lite sura på varandra den senaste tiden och det pga stress och missförstånd. Så denna kväll lovade vi varandra kvalité och mys. Vad passade då bättre än att plocka fram ”Sveriges svåraste matkasse” som jag fick på ett lyxigt event här om dagen? Ska berätta mer om den i morgon. 

Massa avancerade ingredienser som skulle in i avancerade recept kan jag lova er, men eftersom recepten kräver en dags förberedelser valde vi att bara göra varmrätten och även förenkla den.

Vi stekte trumpetsvamp och annan härlig höstsvamp i smör och hackade den sedan smått. Efter det adderade vi kycklingmousseline och det blev en härlig svampröra.

Kycklinglåret stekte vi i timjan, smör och vitlök.

Voilà! Timjanstekt kycklingbröst med smörbakad rotsellerie, svampröra och en sås på bl.a äppelmust.

Vi avslutade med godis och Hitta Nemo. Världens finaste film.

Igår var det dags för session 2 av #FrompaRunners och jag mötte upp Evelina som jag sprang med förra helgen och vi tog milen runt Djurgården. En bra start på dagen!

Hemma blev det ansiktsmask och kroppsolja. Livets lyx!

Dagen fyllde jag sedan med shopping och blev förälskad i dessa byxor med det lilla extra från H&M.

Och blommor från Urban Deli som såg ut som alger.

På kvällen dukade Johan fram denna bricka till middag.

Det är laxtartar från den franska fryskedjan Picard som fick lite yta snabbt i pannan. Alltså dem smakade helt fantastiskt! Om ni har vägarna förbi en Picard-butik måste ni kika in, för det finns så mycket gott. Till det åt vi en färgglad sallad och srirachamajo.

Helgen avslutades med en härlig nyhet från pappa. Nästa år har vi en båt ståendes i Stockholm JIPPIE! Det är inte alltid man har tid att åka ned till landet i Småland och då är det så himla himla kul att ha en båt här i Stockholm som man enkelt kan hänga med på helgerna.

Det var min helg. En mycket fin sådan. Hur var er? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Ååhhh, bästa Daniel Adams-Ray!

  Josefine 2017-10-03 12:36:23 https://www.drottcompany.se/
  Svara
 • https://online.auktionsverket.se/1710/491282-mogens-koch-fallstolar-6-st/

  Josefine 2017-10-03 10:13:30
  Svara
 • Meeen läppstiftet till de vita kläderna? Tips?

  Emili 2017-10-03 09:00:47
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!