Dykning i Bodrum. Jag säger: WOW!

Det känns knasigt att vara hemma i Stockholm igen efter våra dagar i Turkiet. Jag påmindes om det när bästa Mathilda precis ringde och frågade om jag var sugen på ett glas vin och jag stod i kassan på Hemköp klädd i underställ och dunjacka. Nyss satt vi ju redan med glaset i handen med solen som utsikt. Jaja. Vardagen är ändå någonting jag älskar och lär hitta tillbaka till den under helgen. Ser fram emot jobb och mina varma jackor.

Men innan det tänkte jag visa er hur min favoritdag i Bodrum såg ut och förhoppningsvis blir det även ett lite tips till er som är sugna på att dra dit eller brukar vara där.

I söndags var det dags att ge sig ut på havet och utmana oss själva genom att ta oss på botten med tuber. Dykning stod alltså på schemat. Min kropp skakade hela morgonen… Jag är ju livrädd för vatten och fiskar att men också för aktiviteter där jag inte kan ha allting under kontroll.

Jag var väldigt nära på att försova mig med flit.

I den första viken fick ett gäng proffsdykare börja med att göra sin grej medan vi låg uppe på taket och njöt av solens strålar och skitsnack.

Och för er som gillar side storys – Dessa var med i Turkiet:

Sara som har fullt upp med att styla Sveriges kändiselit till både glammiga evenemang och de största TV-produktionerna. 

Mathilda som fram tills nu bott i Österrike med hennes hockeyspelande pojkvän och innan det var med och startade upp Bubbleroom. Nu är hon tillbaka i Stockholm för att göra stordåd.

Systrarna Hoss – Sharare och Roshi som styr Sveriges bästa fester med sitt framgångsföretag HOSS STHLM. 

Lina som är Beauty Expert här på Metro Mode och annars ansiktet utåt för Loréal som deras make up artist. 

Och så min Pålle som ni redan känner här från bloggen. Journaliststudent, fd. Tungårdens Ass och ny bloggare på Metro Mode. Lite Golf-fru kan man också säga. 

Fint gäng va?

OUPPS! Plötsligt stannade vi till i vik nummer två och det var dags för vårt super crew att dyka ned på botten. Bästa Kaan körde en pedagogisk kvart med oss och gick igenom allting vi behövde veta för att klara av vår utmaning nere på botten. Vilka tecken man pratar med under vattnet, hur man skulle andas, risker och så vidare.

”Pax för att inte vara först” var jag snabb med att säga. Istället gick jag ut som nummer två efter Lina, Sharare och Roshi.

stissig och rädd på en och samma gång.

Vi hade två guider till godo och fick inte dyka själva. Jag och Pålle ville såklart göra det ihop!

Det är lite häftigt att vi under vår ettåriga vänskap har hunnit med hela två resor. Lyxigt!

Med 16 kg på ryggen och tunga vikter längst med min midja var jag redo.

Likaså Kaan som blev min privata guide.

Efter några minuter med andningsövningar nära land så dök vi ned på botten. Inte så djupt, men ändå 6 meter. 

Jag kunde inte hålla mig för garv när jag låg nere på botten och fick syn på Pålle. Haha! Sötnos!

Och den här filmen när jag och Pålle dansar under vattnet ska ni få se i nästa vlogg!

Och när vi kom upp som ett gäng isbitar stod en varm turkisk kycklinggryta redo och vi slängde oss ned i varsin sackosäck och njöt till tallrikarna var skrapade.

Att efter det här upplevelsen bara få ligga och kramas under solen var härligt. Tolga stod för underhållning med dans medan jag, Pålle och Sara låg och pratade om kärlek. Väl i land blev det raka vägen till hotellet för mer mys.

Häftig grej? Yes! Jag vill göra det igen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!