Jag är så jävla trött på Instagram

Jag måste bara få ur mig en grej som jag gått och tänkt på länge nu och jag vill höra era tankar och åsikter.

Jag är trött på Instagram. Det har jag varit länge, men idag får jag näst intill panik fort jag öppnar den av ren automatik. Det är ju så vi gör idag. Vi öppnar Instagram för slö-surf mer ofta än sms-konversationer med våra vänner. Sorgligt…. Jag ogillar verkligen den typ av kanal som Instagram har gått och blivit. Backar vi tillbaka några år i allas konton så får vi oss nog ett skratt, men också feeling. Instagram var naket, ärligt och bussigt. Vi använde Instagram som en personlig dagbok och bjöd på allting som landade i vår vardag. Vi delade gärna roliga händelser och brydde oss inte alls om vilken färg väggen bakom vår outfit hade. Vi brydde oss heller inte om nyansen på flödet och om vilka bilder som snuddade vid varandra. Det vi gjorde var att dela verkligheten.

Jag har med inställningen att ändra min åsikt öppnat appen, men gång på gång blivit besviken. Jag ser samma sak och jag får lust av avfölja hälften. Jag ser mat i perfektion, hem att avundas, fylliga bikinistjärtar, dyra livsstilar, för uttänkta outfits och a lot of nice city stroll. OCH med det – en herrans massa ointressant content. Sorry. Igår tog jag en kik på mitt eget flöde och kände ”NÄE! Jag börjar ju fasen go with the flow!”Jag förstår att vi alla (inkl. mig själv) vill visa upp vackra delar av livet. Fina bilder från resan ger oss alla feeling, en selfie kan boosta, fin mat är trevligt att dela eftersom fin mat är kul att minnas och tipsa om. Men varför inte en mix? Jag måste hitta tillbaka till mina värderingar och vem jag är som person. Jag säger inte att jag är perfekt och har rätt att klandra andra, men jag vill från och med nu bjuda på en kanal som jag själv skulle vilja följa och det är en kanal av en människa med ett liv. Ett liv som har toppar och dalar. Det inspirerar och intresserar nämligen mig.

Jag tänker först och främst på ”influencers” när jag pratar om detta, men även alla andra. Många som jobbar som sociala medier-profil säger att man måste inspirera och ha det perfekta innehållet, men hur äkta och inspirerande blir det egentligen? Det är just därför Micro Influencers kommer att växa kommande år. Micro influencers är mer nära verkligheten och blir med det mer trovärdiga = Är värt och intressant att följa.

 På grund av detta är Youtube en kanal som jag uppskattar mer i dagsläget och vill satsa på. YouTubers bjuder på sitt liv som består av både finnar och fest. Hurra! Men kanske borde jag rensa upp lite bland de konton som jag följer på Instagram och sedan se om jag kan släppa detta bekymmer. Här kommer tre konton som jag tycker har en härlig mix av allt.

Babba Canales – Glammiga outfits och cool business i NY varvat med skogspromenad och hajar.

Calle Schulman – Personliga filmer, in the moment-bilder utan perfektion och härliga resor.

Sandra Beijer – Vackra texter, galet god mat och så vill man hänga med henne och hennes vänner som alltid verkar ha så kul.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Do you wanna that your router covers wide areas with an internet connection. Then, you have to make a connection with the asus repeater. Get the detailed information from here.
  ”성인웹툰”Thanks for sharing

  성인웹툰 2023-02-04 10:24:47 https://ob-283.com
  Svara
 • Håller verkligen med! Jag fick panik för två år sen och tog bort min instagram för jag inte orkade se alla perfekta flöden längre, och också för o slippa fundera på hur många som skulle likea min bild om jag la upp en. Efter några månader skapade jag ett nytt konto där jag bara följer folk ja tycker är sköna och lägger bara upp bilder som är min ”verklighet”, så som instagram va förut (och mer likt det riktiga livet). Snapchat är sjukt mkt roligare pga där lägger folk upp något mer ärliga foton och filmer, eftersom dom försvinner efter 24 h!

  Sara 2017-11-11 16:48:48
  Svara
 • Håller med till hundra och det är också därför jag gillar Stories mer än mitt vanliga flöde. T ex Sandra Beijers Stories är ju guld.

  Maggie 2017-11-10 14:04:17
  Svara
 • GRYMT inlägg om en väldigt viktig sak. Fint skrivet! Känner – och håller med – dig till 100%. Heja inspiration och äkthet framför hets och driv att skapa något perfekt!

  Kram och ha en fin helg goding!

  PS. Du kommer inte hänga något på STHLM food & wine någonting? I så fall ses vi kanske!

  THERESE ELGQUIST 2017-11-10 10:13:25 https://www.thereseelgquist.com
  Svara
 • Detta gav mig verkligen en tankeställare för jag håller helt med dig och kan medge att jag ibland får ångest för jag också följt med i strömmen. Dock älskar jag foton och allt kreativt däremellan så det blir en våg mellan vad som är äkta och inte. Jag har svårt att se en stor förändring med troligtvis kan du inspirera.. jag vill ta efter! Du får gärna utveckla denna mening: Jag måste hitta tillbaka till mina värderingar och vem jag är som person.

  Kram Henrietta, du verkar som en fin person XX

  Alice 2017-11-10 09:27:39
  Svara
 • Håller med om att Instagram blivit ett forum för att endast visa up sitt perfekta liv i bilder. Maträtter, tränade kroppar och perfekta sminkningar äger ju Instagram idag. Så även vissa bloggar…. Skapar ju ångest bara man går in där. Det är too much vad det har blivit! Realitycheck, please 🙂

  Hello 2017-11-10 09:09:18
  Svara
 • Jag är helt med dig!
  Är SÅ trött på all perfektion som instagram är idag!!! Och jag har också märkt själv att jag av någon anledning följt strömmen och försökt efterlikna denna perfektion… som bara blir opersonligt, ångestfyllt och är stressande! Blä!

  Mer verklighet, skratt och finnar tack!
  Just därför jag bara älskar dina vlogs du gör på youtube. De är så äkta och härliga!

  Ha en fin fredag 🙂

  Caisa 2017-11-10 08:16:05
  Svara
 • Men JA, håller helt med dig! Tack för att du satte ord på det.
  Har på sistone så ofta blivit fylld av ångest då jag börjat tänka på alla mina kanaler på olika sociala medier, har ibland blivit så ångestfylld att jag bara har lust att radera allt. Och direkt efter alla dessa tankar känt mig så fjantig, för det känts som att det bara är jag som tänker i dessa banor och överanalyserar allting.
  Skrev faktiskt ett inlägg inne på min blogg om mina tankar kring sociala medier och varför jag nu valt att ta lite avstånd och logga ut en tid framåt. Länkade även till ditt inlägg där! 🙂
  http://nouw.com/mirellatraskelin/sociala-medier-31946827

  Mirella 2017-11-09 23:17:16 http://nouw.com/mirellatraskelin
  Svara
 • QUEEN!

  Patrik L 2017-11-09 22:05:56
  Svara
 • Jag håller verkligen med dig och Linn här nedan! Har inte ens lagt ut något på instagram sedan sommaren 2016 p.g.a. just detta. Pallar inte bli DÖMD. Men blir inspirerad av dig! Helt rätt! Och jag tror att många köper resonemanget!

  Hanna 2017-11-09 21:08:18
  Svara
 • Nu känner jag mig lite tramsig som kommenterar igen men det här va så himla rätt och träffade mig och min ångest… jag mår ofta dåligt och ser ner på mig själv pga alla jämförelser med andra. Jag tvivlar till och med på min rellatiom för att jag tänker att jag inte är fin nog eller lever upp till de han ”önskar” man ska va sprallig och igång jämt, ha snygg vältränad och brun kropp med perfekta kläder och håret ska vi inte prata om, det gör mig stressad i själen… tack för att du finns och vågar visa lite av allt, en sund blandning. Det är också skönt att den på klistrade ”här ligger jag och har inte fixar mig alls idag i mjukiskläder” trots att man tydligt ser den fixade bilden inte finns hos dig! Du känns så genuin! Förlåt för lång text men du är en klippa!

  Clara 2017-11-09 21:08:00
  Svara
 • ÅH! Vad jag känner precis likadant som dig. Så skönt att höra att vi är fler.
  Det här är just varför du är så underbar!

  Linn 2017-11-09 20:52:46
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!