Recept: Salmalax m. Rödbetskräm, friterad kapris & grönkål

Jag tänkte dela med mig av ett ungefärligt recept på Salmalaxen som jag lagade i lördags. Det var magiskt gott, superenkelt och du borde laga det. Det är också så himla kul när man möter er på stan och ni kommer fram till mig och säger att ni har lagat mina recept. Det gör mig varm <3 Lova göra det samma med detta!

VAD DU BEHÖVER TILL 4 PERS

Salmalax, soja
2 st rödbetor, 1 paket Phiadelphia, 1 vitlök, 3 cm riven pepparrot, olivolja
Små kapris, rapsolja (till fritering)
Trattkantareller, smör
Grönkål.Recept med salmalax och rödbetor

Börja med att koka rödbetorna! 

Recept med salmalax och rödbetor

Sedan hackar du dem och slänger ned i en mixer. 

Recept med salmalax och rödbetor

Dags att addera pepparroten, vitlök och Phiadelphia.

Recept med salmalax och rödbetor

Häll gärna i lite olivolja, salt och pepppar också!

Recept med salmalax och rödbetor

Tadaaaaa! Låt den stå och gosa i kylen medan du fixar det övriga.

Recept med salmalax och rödbetor

Marinera salmalaxen i soja och strö över sesamfrön.

Recept med salmalax och rödbetor

Medan den står och myser med sojan friterar du kapris. Låt de först torka på handduk.

Fritera och fritera… Vissa kallar nog detta för att steka, men de blir typ friterade. Skjuts knapriga och härliga. Kör de i rapsolja och när de är klara lägger du dem på ett nytt hushållspapper för att fetta av sig lite.

Stek grönkål i olivolja. Låt de bränna på ordentligt <3

Recept med salmalax och rödbetor

Och halstra laxen när du vill äta. Cirka 40 sekunder på varje sida.

Nu glömde jag visst säga att jag också smörstekta trattkantareller. Inget måste, men sjukt gott! Om du gillar pepparrot är extra som topping att rekommendera.

Hoppas ni gillar <3 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!