Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Recept: Salmalax m. Rödbetskräm, friterad kapris & grönkål

Jag tänkte dela med mig av ett ungefärligt recept på Salmalaxen som jag lagade i lördags. Det var magiskt gott, superenkelt och du borde laga det. Det är också så himla kul när man möter er på stan och ni kommer fram till mig och säger att ni har lagat mina recept. Det gör mig varm <3 Lova göra det samma med detta!

VAD DU BEHÖVER TILL 4 PERS

Salmalax, soja
2 st rödbetor, 1 paket Phiadelphia, 1 vitlök, 3 cm riven pepparrot, olivolja
Små kapris, rapsolja (till fritering)
Trattkantareller, smör
Grönkål.Recept med salmalax och rödbetor

Börja med att koka rödbetorna! 

Recept med salmalax och rödbetor

Sedan hackar du dem och slänger ned i en mixer. 

Recept med salmalax och rödbetor

Dags att addera pepparroten, vitlök och Phiadelphia.

Recept med salmalax och rödbetor

Häll gärna i lite olivolja, salt och pepppar också!

Recept med salmalax och rödbetor

Tadaaaaa! Låt den stå och gosa i kylen medan du fixar det övriga.

Recept med salmalax och rödbetor

Marinera salmalaxen i soja och strö över sesamfrön.

Recept med salmalax och rödbetor

Medan den står och myser med sojan friterar du kapris. Låt de först torka på handduk.

Fritera och fritera… Vissa kallar nog detta för att steka, men de blir typ friterade. Skjuts knapriga och härliga. Kör de i rapsolja och när de är klara lägger du dem på ett nytt hushållspapper för att fetta av sig lite.

Stek grönkål i olivolja. Låt de bränna på ordentligt <3

Recept med salmalax och rödbetor

Och halstra laxen när du vill äta. Cirka 40 sekunder på varje sida.

Nu glömde jag visst säga att jag också smörstekta trattkantareller. Inget måste, men sjukt gott! Om du gillar pepparrot är extra som topping att rekommendera.

Hoppas ni gillar <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Hallå igen, undrar fortfarande varifrån tallrikarna på sista bilden är ifrån? =)

    Kajsa 2017-11-20 22:17:44
    Svara
  • Vart kommer den turkosa tallriken från? 🙂

    Lisa 2017-11-20 08:38:11
    Svara
  • Kul Vlogg! Var kommer ditt fina nattsett ifrån?

    Julia 2017-11-18 10:16:23
    Svara
  • Varifrån är de fantastiska tallrikarna? 🙂

    Kajsa 2017-11-16 10:35:28
    Svara
  • Kör du med skal på rödbetorna? Köper aldrig det för att man blir så jäkla röd om händerna… Men detta såg ju väldigt gott ut!

    Emma 2017-11-15 15:19:07
    Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

      Jaaa 🙂 Men det går snabbt bort med skrubb. Hihi. Rödbetor med skal tycke jag är godast. Puss!

      henrietta 2017-11-15 19:52:34
      Svara

senaste från Mode

Henrietta Fromholtzs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind