Lunch? Lyxpizza på Giro tack!

Idag var jag inte på vilken lunch som helst hörrni!

 Nobis-gruppen hade bjudit in mig och 5 andra matintresserade profiler till deras Pizzeria Giro som enligt mig gör Stockholms absolut bästa pizza. Kanske inte så konstigt då kockarna är äkta italienare och så lagar de pizzan på napoleonskt vis.

Och jag blev inte serverad pizza utan fick göra min alldeles egna. LYX!

I love GIRO. I really do!

Varför var vi här då? Just nu går kampanjen Pizza Unesca internationellt och med den hoppas man placera hantverket bakom den napolitanska pizzan på listan över Unescos världsarv. Det är en lista med allt från platser till maträtter som typ får ”patent” på sin sak. Den napoleonska pizzan är originalpizzan och det vill ett gäng italienare se till att alla förstår.

Idag firade vi kampanjen och det med att både laga och äta pizza. Såklart. Till min hjälp hade jag proffsen och superkockarna Stefano Catenacci och Paul Svensson. Två matidoler som jag gärna hämtar inspiration ifrån när jag lagar mat hemma.

Någon av er som ätit på Giro än? Om inte så måste ni gå hit snart! Deras pizzor är tunna, fluffiga och otroligt smakrika. När jag beställer pizza från stället runt hörnet brukar jag ofta be om någon med kött på för att garantera mycket smak, men på Giro väljer jag hellre en clean pizza med grönt. Alla ingredienser är så smakrika!

Jag försökte göra en kopia på deras aubergine-pizza och valde att toppa den med toamatsås på San Marzano tomater (!!) , mozzarella, parmesan, stekt aubergine, olivolja och basilika. Den blev SÅÅÅ GOD, dock sa både Paul och Stefano att jag var för långsam när jag lade på toppingen att den därför formade sig som en Svensson-pizza samt en surfbräda… Buhu… God var den i alla fall!

Vilken är er favoritpizza? Gud vad jag skulle vilja ha ett pizzaevent. Typ bjuda in alla er och baka pizza. Hade inte det varit en dröm? PUSS 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Tänkt gå dit så länge, måste ta itu med det snart känner jag!

  Pizzaevent lät ju drömmigt haha 🙂

  Tilda 2017-11-23 20:32:32
  Svara
 • Enig! Hade ju varit drömmen att gå på ett pizzaevent med dig och massa andra härliga människor! Om jag hade bott i Stockholm.. 😉

  Agnes 2017-11-21 16:23:26
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!