Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Varför vinner orättvisan?

VARNING! LÅNGT INLÄGG. KANSKE LITE RÖRIGT <3 

Jag vill reda ut en grej som hände i veckan och för er som inte orkar kolla på min vlogg. I onsdagskväll fick jag en kommentar som löd: ”Sjuk igen…jag ger det en månad innan du slutat på detta jobb…också :-/”. Jag bröt ihop totalt och visade idioten att jag lätt låter mig själv påverkas.

Lite kul att den här personen tidigare har lagt en kommentar som även den fick mig att bli väldigt ledsen. Bra jobbat! 

Jag vet att dessa kommentarer egentligen bara är att skratta åt, men jag har verkligen extremt svårt för att ta emot och svälja skit. För det första blir jag ledsen över hela grejen med att det finns näthat. Det gör mig arg. Att veta att någon hatar mig är också en enorm ångestpuck för mig. Jag kan inte hantera den informationen. Jag vill lixom veta vem det är som inte gillar mig och varför. För har jag gjort personen någonting vill jag reda ut det. Jag gillar inte att gå runt ovetandes.

Men den största anledningen till att jag blev ett vrak när jag fick syn på kommentaren: Att orättvisan vinner.

Personen syftar till är att jag valt att lämna två arbetsplatser efter kort tids arbete, och nu senast efter att jag varit sjuk under en längre tid som sedan visade sig bero på utmattning. Jag var slutkörd och blev sjukskriven. 2 veckor in i sjukskrivningen fick jag av min chef höra ”Vi vågar inte satsa på personer som kan bli sjukskrivna. Lovar du att komma tillbaka om 2 veckor?” Jag svarade: ”Jag vet inte. Det kan ju inte jag avgöra, men jag vill såklart det!” Hen svarade: ”Då får du höra med din läkare och återkomma så jag kan ta ett beslut”. Där bestämde jag mig för att avsluta.

När jag har beslutat mig för att lämna ett företag har jag kort det för att jag vägrar bli behandlad som skit. Inte för att ”jag inte kan leverera” eller känner mig sjuk. 

Efter att ha levt med en sjukdom som förstörde två år av mitt liv, lever jag idag med inställningen att ingenting som ger mig dålig energi eller får mig att må dåligt ska få stjäla mer tid av mitt liv. Jag är klar med det och vill idag kunna njuta från morgon till kväll. Det betyder att min arbetsplats måste vara härlig då det är en så stor del av min vardag.

Jag har varit öppen med dessa uppsägningar här i bloggen i hopp om att inspirera er och visa att man inte ska vara rädd för att stå på sig och gå emot orättvisor. Att det inte påverkar negativt för karriären framåt. Att JAG får skit för detta gör att orättvisan vinner. I mina ögon.

Men ja. Personen har rätt i att jag ”ÄR SJUK IGEN”. Jag har varit det i snart fyra sketna veckor. I onsdags röntgade jag lungorna då läkaren inte vet vad som är fel och i natt gjorde det så ont att jag fick åka upp till akuten. Det visade sig att jag har hostat sönder ett revben och går nu på morfin.

Ska jag sluta jobbet? NEJ. Jag har bara jävligt ont och måste få vara sjuk. Slut på detta nu!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Fy så arg jag blir! Den enda som vet vad du mår bra av är du! Det handlar inte om att ge upp, utan det handlar om att välja något annat. Något bättre! Livet är för kort för att inte våga prioritera sig själv! Du inspirerar ENORMT!! Fortsätt dela med dig och fortsätt vara en förebild som visar vägen!❤

  Frida 2017-12-06 14:03:14
  Svara
 • Helt klart rakt igenom inspirerande och peppande! Bästa, ärligaste, härligaste vloggare/bloggare jag vet 😀 <3

  Ebba 2017-11-30 18:24:39
  Svara
 • Tack för att du är ärlig och står för dina beslut! Av det svåra blir man starkare! Har varit i liknande situation, som nästan knäckte mig och är nu påväg ur det, och kan verkligen relatera. Fortsätt vara du 💚

  Mija 2017-11-29 20:10:28
  Svara
 • Så himla kung, och såklart ska man gå vidare. Tyvärr är det ju ingen självklarhet alls. Valde att lämna mitt jobb i somras där flera ifrågasatte det. Saknar massvis med det gamla men inser nu efter hur dåligt jag mådde och hur sjuka saker jag gått igenom. Du var helt klart en våga ta ingen skit säg upp dig inspiration – trots milsvida skilda branscher!

  Mic 2017-11-29 09:27:52
  Svara
 • Är dålig på att kommentera (förlåt, läser ju dagligen!) men vill bara säga att du har inspirerat och fick mig att våga säga upp mig från en skitarbetsplats efter bara fyra månader där. Bästa jag har gjort och du fick mig att våga vara stolt över mitt val (som många såklart ifrågasatte..). Blir så jävla ledsen att du behöver höra/läsa sån här skit. Om det är någon tröst är vi i alla fall BETYDLIGT fler som gillar dig än ogillar dig. Ta hand om dig och hoppas kroppen börjar samarbeta snart igen! Kram!

  Gabbi 2017-11-28 20:50:54
  Svara
 • You Go Girl!!! Är man sjuk så är man sjuk, och man kan inte göra mer än sitt bästa. Punkt slut.
  Så otroligt härligt att läsa din blogg och se vlogg just för att det inte är ett bloggskimmer över det hela, det är inte Chanel väskor längs väggarna, det är inte ett perfekt hem med en halv butik från Svenskt Tenn utspridd i perfekta små stilleben utan det är en helt normalt hem med två härliga människor som bor innanför väggarna med äkta och fina känslor. Precis så som en trevlig och rolig blogg ska vara.
  Förstår att du blir ledsen men människan som kommenterar är ju mer sorglig än vad vädret är just nu(regnar i Västerås). Hon/Han måste ha så otroligt tråkigt i sitt liv att man bara måste kommentera något taskigt, och framför allt så otroligt avundsjuk på dig och ditt liv.
  Krya på dig, och fortsätt som du gör! 🙂

  Dencie 2017-11-28 10:43:56
  Svara
 • Du förtjänar bara massa kärlek Henrietta blir riktigt ledsen över att se vad folk skriver för dumma kommentarer till dig här, ingen förtjänar detta.

  Krya på dig

  Caisa 2017-11-28 10:24:29
  Svara
 • Go girl! Har sagt det förr och säger det igen. Om det är någon jag skulle vilja jobba med så är det Du Henrietta!

  K 2017-11-28 07:50:31 http://omtankarna.spotlife.se
  Svara
 • Take a break. På riktigt. Vid utmattning behöver man vara ledig – VÄLDIGT ledig – mellan varven/aktiviteterna/projekten/anställningarna. Det räcker (tyvärr) inte med semester, några veckor här och där, man behöver en längre vila för att hjärnan och diverse andra stresskadade organ ska få möjlighet att reparera sig. Med det skrivet är man per automatik även mer stresskänslig och sårbar efter en utmattning = man drar på sig segdragna förkylningar, trötthet, virrighet lättare än innan. Skriver inte detta av elakhet utan av erfarenhet. Ta ett break innan det är för sent, innan det inte blir DITT val…!

  S. 2017-11-28 07:41:59
  Svara
 • Vill 1. Ge dig en stor varm kram. 2. Konfrontera dessa nättroll som gömmer sig bakom en skärm och ha en fikastund med dessa. Jag bjuder. Fråga hur dem mår. Betalar också session hos psykolog för det behövs, man skriver eller behandlar inte människor på det sättet.
  Fan Henrietta, hamna inte tillbaka ned i äs och depression – lyssna på kroppen.! Strunta i vad som står på CV eller blogguppdatering.

  S 2017-11-28 03:02:04
  Svara
 • Du är sån powerkvinna! Älskar att du har så rätt i det du säger och att jag känner igen mig i det så mycket!!! En gång hade jag en chef som hånskrattade (vem gör ens så?!?) när jag ringde och sjukanmälde mig pga maginfluensa och la kommentaren ”Är du verkligen så jävla sjuk så du ej kan jobba? Har du ätit dåliga räkor eller? Hahahh” eh okej trevlig chef och krya på dig liksom. Sa upp mig direkt utan ngt nytt jobb pga ville ej bli behandlad som skit och fick ett ännu bättre! Orättvisan ska fan inte vinna!

  Anna 2017-11-27 22:13:09
  Svara
 • Klart det finns saker man kan ogilla dig för, men det gör ju dig och bloggen intressant. Det är ju inte kul att läsa om en perfekt människa som man inte alls kan relatera till.

  Cecilia 2017-11-27 21:49:52
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Ja självklart finns det saker som gör att somliga ogillar Henrietta, precis som att det finns saker som gör att somliga ogillar mig, eller dig. Men det finns ju en lätt lösning om man ogillar Henrietta eller saker om hon gör, och det är ju att inte läsa hennes blogg eller följa henne på sociala medier. Svårare än så är det inte.

   Johanna 2017-11-29 18:15:17
   Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Så fruktansvärt sorgligt med näthat. Du inspirerar mig alltid och jag tycker det är bra att du lyfter detta! Att lyssna på sig själv och ta vara på sin hälsa är starkt och viktigt. Sänder lite cyber-kärlek och hoppas att nättrollen lägger ner!

   Lovisa 2017-11-27 22:15:06
   Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Men då vill jag veta vad och varför så jag kan rätta till det. I mina ögon ska man inte behöva göra saker som är dumma. Då måste man skärpa till sig.

   henrietta 2017-11-27 22:01:42
   Svara
 • Krya på dig! Det viktigaste man har är sig själv och sin kropp. Tar man inte hand om den, vad är då meningen? <3

  Johanna 2017-11-27 20:46:37
  Svara
 • Alltså ❤️ Folk är idioter. Jag tycker det så mycket power att kunna säga upp sig ifall en inte trivs på jobbet. Jag själv har valt att ta en 50% tjänst i januari när jag tagit min examen för att jag ej ska ta på mig för mycket direkt (har haft problem med utmattning tidigare). Vissa tycker det är konstigt men jag känner bara fan jag ska hålla hela livet och det är ingen förutom jag själv som blir påverkade av mina 50%.

  Kram!

  Felicia 2017-11-27 20:43:06
  Svara
 • Jag vill bara skriva att du inspirerar mig enormt! Skall precis ge mig ut i arbetslivet och känner precis som du, jag vägrar ta skit. För jag vet hur dåligt det får mig att må och hur ältandet över kommentarer osv det skulle gå ut över alla andra delar av mitt liv.. dessutom tror jag på att man presterar bättre med stöd från en bra chef. SÅ TACK, för att du delar med dig, du har gjort helt rätt och det är inget annat än en styrka att stå upp för sig själv som du gjort! <3 Krya på dig, att hosta sönder ett revben gör skiiiiiiiiiiiitont så jag lider med dig!

  Amelie 2017-11-27 19:40:50
  Svara
Henrietta Fromholtzs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!