DEL 2: MIDDAG PÅ RUTABAGA & INREDNINGSFIX

Vi fortsätter helgen där jag slutade i inlägget innan!

Efter Pharmarium hoppade vi lite lätt lulliga in i en taxi som tog oss bort till Grand Hotel och RUTABAGA <3 Malin blev såååå glad. Hihi! Mathias Dahlgrens vegetariska pärla som har ersatt hans gamla Matsalen med. Jag var här precis när restaurangen hade öppnat och har sedan dess suktat efter ett återbesök.

Som alltid serverade de lite smått och gott till förnagg. Världens mumsigaste små sesambröd, mangomarinerade salladsblad och chilirostade nötter.

Sedan rullade rätterna in och vi beställde såklart in en favorit från det tidigare besöket – De rivna morötterna. Som tyyyyp smakar som en ruggigt bra pad thai.

Vi fick samtidigt in en nyhet på menyn som var pankofriterad avokado med rödlök, kanderade nötter och någon härlig majosås. Fråga mig inte vad det exakt var. Jag var alldeles för inne i maten. Jag gillar egentligen inte avokado, men detta var himmelriket.

Nästa rond: Trattkantarell-fyllda dumplings med stekta trattkantareller och tryffelskum.

Jag kan inte beskriva den här rätten med ord. Munorgasm!!!

I den här soffan kom vi fram till många bra grejer i lördags. Galna livsförändringar, en finfin företagsidé och framtiden för oss två.

Jag älskar dig Malinsky <3 

Och så åt vi även en grillad spetskål med rökt grädde och hasselnötter. Denna rätt kom på sista plats av alla, men fortfarande magisk.  

Efter det var vi såååå mätta, men jag kände att vi inte kunde missa desserten jag åt här senast ändå. Kokosglass med dulce de leche och lingon. 

Till det varsin drink och jag tog en med smak av saffran. Riktigt julig, men samtidigt fräsch och härlig.   

Vi stängde Rutabaga med skratt och for sedan in till Stureplan där vi dansade oss varma med våra vänner på Mono och Wall.

När jag vaknade upp ekade ”Laaaast Christmas, I gave you my heart” i hela skallen och baksmällan var ett faktum.

Den räddade vi med en himla trevlig frukost på hotellet.

Mer staycations tack?

Efter det var vårt dygn tillsammans över och vi tackade At Six för vistelsen och varandra för världens härligaste timmar. 

Hemma låg Johan i soffan och mådde precis som mig. Skönt!

Vi bestämde oss ändå för att göra någonting vettigt utav dagen och gav oss ut på stan för lite inredningsfix. Vi köpte filtar, nya duschhanddukar, ramar och fint porslin att käka yoghurt i.

Och gick förbi Absolut Art! Blev kär i det mesta.

Väl hemma igen plockade jag upp min alldeles egna doft och Johan blev galet avundsjuk.

Men lugnade ned sig när falafeln stod på bordet.

Så fin helg! Nu är det bara en helg kvar – sedan är det jul! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!