JAG BLIR FAN INTE RIK IDAG.

Ett samarbete som långsiktigt gör mig (& er) rikare <3

Flera av er ställer ofta intressanta frågor som rör mina jobb, genomförda löneförhandlingar och på det såklart min fullständiga ekonomi. Om hur jag sparar mina pengar och planerar för att ha råd att köpa saker som min lägenhet, starta Henrietta Fromholtz AB och för att känna mig lugn i att jag kan göra det jag känner för. Tyvärr har jag aldrig haft bra svar på frågorna om min ekonomi och heller inga specifika tips att ge, och det beror på att jag hittills inte varit den vassaste kniven i lådan.

Jag älskar att tjäna pengar och minst lika mycket att spara dem (Läs: Lägga på hög). Spara för alla mina visioner i livet och det är allt ifrån framtida företag jag vill starta till landstället som jag vill köpa om några år. Och jag har alltid trott att jag har varit grym på det här med att spara, men jag har faktiskt bara ljugit för mig själv.

De pengar som jag tjänar på bloggen rör jag inte, utan de ligger och chillar på mitt företagskonto tills jag väljer att ta ut dem. Pengarna som jag tjänar på mitt ”riktiga jobb” använder jag till alla mina räkningar samt lever gott på till vardags. Av dessa så försöker jag spara minst 5000 kr varje månad, vilket låter superbra, men så finns det en idiotisk handling i detta. Det är nämligen så att jag endast lägger dem på hög i ett dolt sparkonto hos min bank, som inte ger någon som helst avkastning. Och det har jag gjort i hela 5 år.

So stupid! 

För några månader sedan kom jag att tänka på detta när Johan påminde mig om att det är dumt att låta större summor pengar ligga och chilla på ett stillastående bankkonto när de istället kan växa fonder. Dagen efter kontaktade jag min bank för rådgivning om var och hur jag skulle placera mina pengar. Det kändes förbannat krångligt allting och jag blev osäker då jag gillar att ha kontroll över mina egna tillgångar och allting jag gör. Ni vet ju att jag är ett kontrollfreak! 

Mitt i detta kontaktade Margauxs Jakob mig och frågade om jag ville testa tjänsten Fundler som han jobbar med. Han drog en pitch på en mening och jag var såld.

Hör här! 

Fundler är allt vad min bank inte är. Närvarande, personliga och givmilda. Det är en app (gratis att ladda ned!) som hjälper mig att investera mina pengar i fonder på absolut bästa sätt. Allting via en app – Så galet smidigt! Vad jag menar med att Fundler är givmilda är att de sätter mig och mina pengar i första rummet och drivs inte i första hand av att själva göra mest pengar. Ex. Går jag till banken kommer jag alltid få investeringsråd utifrån vad de bäst tjänar pengar på, medan Fundler är opartiska och råder mig om fonder som passar mig, min ekonomi och mina mål allra bäst.

Tack för den!

Du kan ha flera olika typer av sparanden i appen och när du startar upp ett får du först svara på ett gäng frågor för att Fundler ska få en bild av din ekonomi och målet med det specifika sparandet. Utifrån det skräddarsyr dem sparandet för dig och ger förslag på ett antal fonder de tror passar dig. Du kan då ta en kik på hur fonderna har gått tidigare, känna efter om det känns bra och om det gör det sätter du sedan enkelt över pengar med ditt Bankid.

Jag har startat ett sparande som jag kallar för ”Framtida boende” där jag har lagt in runt 20.000 som jag planerar att spara och låta växa i cirka 5 år. Om man tittar in i mitt Pinterest-album ”Hello Home” så förstår man nog att jag måste börja jobba för mina framtida boenden nu nu nu.

Är jag orolig? Nope. Jag får nämligen notiser i appen angående mitt sparande samt att jag enkelt kan chatta med dem via appens service-chatt. Jäkligt trevligt!

Det kan vara klurigt att placera sina pengar nu runt jul när man behöver de till annat och ekonomin kanske tryter, men man behöver inte investera allt man har, utan börja i en takt som känns trygg och rimlig. Jag hade faktiskt tänkt att starta ett allmänt sparande för min framtid där jag ska månadsspara nu i dagarna. Det är enkelt att välja månadsspar i appen och sedan sköter det sig helt automatiskt. Så mycket bättre än att jag som tidigare själv gått och satt in pengar på mitt stillastående bankkonto varje månad.

Jag lovar att uppdatera er om hur mitt sparande går om några veckor! Jag är själv så sjukt spänd! Tack snälla bästa Jakob för detta! 

Vill ni ladda ned Fundler och börja spara – Gör det här! 

SparaSparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Åh,var precis på väg att ladda ner Fundler, det verkar ju kanon! Såg sedan att det bara finns till iPhone. Hoppas det kommer till android snart! 🙂

  Ebba 2017-12-29 11:14:45
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Hej Ebba! Fundler kommer även släppas för Android! Du kan signa upp dig på väntelistan på vår hemsida www.fundler.se eller följa oss på Instagram så får du information så fort appen släpps i Google Play! Mvh, Maria på Fundler

   Maria på Fundler 2017-12-29 11:21:12
   Svara
 • Mer ekonomisnack efter detta Henrietta! Försökte ladda ned, men det gick inte? Kram!

  Josephine 2017-12-29 10:01:32
  Svara
 • Vilken bra grej!

  Josefine 2017-12-29 09:13:57 https://daystyle.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!