Min rädsla: Vad gör Trump medan jag sover?

Efter att min läkare hade beslutat sig för att både min lunga och mitt hjärta ska utredas började vi diskutera en helt annan sak som troligtvis adderar lite extra tryck över bröstet.

Hon frågade: är du rädd för någonting?

Den frågan gjorde faktiskt ont. Det senaste året har jag nämligen blivit så otroligt rädd för allting. Allting som rör min livslängd. Jag har mardrömmar om vad Trump och Nordkorea ska ha hunnit göra medans jag sover, jag får panik på tunnelbanan när jag varje gång tror att jag satt mig i samma vagn som en terrorist, tror att varje människa jag får bakom mig ska hoppa på mig eller råna mig och så får jag tårar i ögonen av att jag börjar se äldre ut. Det gör ont i min mage… Jag vill inte bli äldre! Är det någon av er som jag kan dela denna sjuka oron med?

Jag lurar över om det går att lösa på egen hand eller om man måste gå till någon för att bli av med dessa rädslor?

Kan man få bli forever young? 

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • ooh snälla, kan pricka av exakt samma stressiga tankar, I’m here om du vill prata om det över en fika!
  puzzz <3

  Mariana Arvidson 2018-01-30 20:15:09 http://marianas.se
  Svara
 • Jag har också sånna perioder, och såklart kan man hitta samhörigheter i det också. Men ibland kan det också vara betryggande att tänka att vissa människor inte reflekterar över detta ALLS. Vilket gör att det inte är obligatoriskt att känna eller tänka såhär, och att det egentligen inte är meningen att man ska gå runt och reflektera över allt hemskt som kan hända eller att man åldras. Det är bara inte syftet med livet. Jag fick mycket hjälp när jag gick och pratade med någon om detta, så det är ett tips. Kram

  Ebba 2018-01-29 11:27:24
  Svara
 • Å herre – relaterar så mycket till detta med åldersångest. Både för mig själv å mina nära&kära. Har så sjuka ångesttankar kring detta å ligger vaken om nätterna å går igenom begravningar och sörjer folk som är högst levande men som att jag typ måste förbereda mig på att en dag kommer de dö?! Så knäppt.
  Å min egna åldersångest är brutal. Hatar numera att fylla år, födelsedagar är bara ångest för mig. Å att titta på gamla bilder å se hur jag åldrats å få ångest är ett annat orimligt dåligt beteende jag har. Fy alltså. Vill oxå vara 4-ever young!!!!!!!!!!

  Kram å puss alla där ute m ångest idag – snart
  Kommer iaf våren <3333

  Martina 2018-01-29 10:47:52
  Svara
 • Jag är exakt likadan. Har koll på människor omkring mig när jag är på stan, byter sida av gatan om jag ser ngn som verkar skum längre fram (typ påverkad av ngt eller psykotisk), byter tunnelbanevagn om jag ser ngn som verkar misstänkt, ligger det en ryggsäck någonstans så tror jag det är en bomb. Plingar det på dörren utan att jag väntar på ngn så blir jag skiträdd…spanar alltid in taxichauffören extra noga när jag väljer taxi för att se om han verkar snäll… SKITJOBBIGT! Jag vill inte vara naiv men samtidigt vill man ju inte vara paranoid. Känner mig också fördomsfull när jag tror jag kan urskilja vilka som har goda avsikter och vilka som har onda..bara genom att studera ens persons utseende och typ rörelsemönster/beteende. För mig började detta efter att jag sommarjobbat inom psykiatrin och träffat massa människor med olika diagnoser som scizofreni osv. Hamnade i ett par jobbiga situatoner och efter det kickade liksom ngt överlevnadsfokus in.

  Hur som helst, det är jobbigt och har tänkt att jag borde försöka jobba bort det…samtidigt händer det skit då och d så då vill jag ju ha koll på omgivning situation…men lagom. Du är iaf långt ifrån ensam! <3 Tack för du delar med dig så jag slipper känna mig ensam om detta.

  Amelie 2018-01-29 08:58:07
  Svara
 • Hej Henrietta! Jag känner samma sak som du. Hela mitt liv är numera centrerat kring min rädsla för vad som kan hända mig eller mina nära och kära VART SOM HELST och NÄR SOM HELST. Alltså…jag vill knappt gå ut på stan längre och jag blir så stressad av bara tanken på att åka tåg eller tunnelbana. Funderar starkt på att börja gå till någon för att prata om detta, tror för egen del att dessa tankar måste ventileras med någon som har andra ”redskap” för att hjälpa mig än vad min familj och mina vänner har; även om det såklart hjälper lite att få prata av mig med dom också. Jag håller tummarna för oss båda och hoppas verkligen att vi kan lära oss att hantera dessa jobbiga tankar snart!!!

  Fanny 2018-01-28 21:34:31
  Svara
 • Jag får sådan dödsångest ibland både för min egen del men även vad det gäller min familj. Jag vill inte att människor ska försvinna ifrån mig. När all ondska i världen händer undrar man bara när blir det min tur, så läskigt när det sker närmre och närmre och världen blir oroligare för varje dag.

  Jennifer 2018-01-28 20:41:27
  Svara
 • Också rädd för det här med åldrandet. Egentligen inte att jag själv åldras, men att min familj gör det. Tanken på att mina föräldrar åldras får mig att tappa fattningen.
  Sen vill jag SE ung ut för evigt, försöker lösa det genom att träna ofta och ta VÄLDIGT noga hand om min hud<3 en person sa till mig häromdagen ”OJ är det där du, vad ung du såg ut” när hen såg gamla bilder på mig, blev så ledsen för innerst inne tror jag ju att det är så jag ser ut…..
  Vad gäller dina andra rädslor tror jag inte det är fel att ta hjälp av någon!
  Ae årets mest osammanhängande kommentar men tänkte bara dela med mig lite kortfattat, du är inte ensam<3

  Elin 2018-01-28 19:36:24
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!