4 FÄRGER – 4 DOFTER.

Jag är extremt picky när jag ska köpa en ny doft till mig själv då jag är noggrann med att den ska matcha mig och min personlighet. Jag gillar att dofta unikt, eget, ofta någonting riktigt uppfriskande, gärna kryddigt eller så vill jag ha någonting väldigt kvinnligt.

Jag är inte så söt av mig, men jag vill lukta mycket och gott. Och ursäkta blommorna – de är faktiskt inte så trött som de ser ut.

Nu gör jag ett samarbete med Fenjal och fått äran att testa på deras nya doftserie Miss Fenjal Eau De Toilette, som innehåller fyra olika dofter – och fyra olika färger. Alla med en blommigt touch och en fin fräschör, vilket avslöjas av att bara titta på dem.

Den lila ”Velvet Orchid” och den gröna flaskan ”Summer Dream” är mina två favoriter i kollektionen – den gula doftar inte så mycket mig, men jag vill ändå presentera den för er då vi alla passar med olika dofter. En doft säger så mycket om en persons personlighet tycker jag… Jag vet dock inte hur jag skulle tolka mig själv med doften  Metro Mode har faktiskt gjort ett roligt test där du kan testa vilken doft du är. Jag blev trendig och rosa. Haha. 

Summer Dream luktar verkligen grönt. Eller kan jag förklara det så? En doft av citrus och i basnoten finner man cederträ och trä, vilket är något som jag älskar.

Velvet Orchid är blommigare, men absolut inte söt. Ibland blandar jag ihop det. Det är en doft som man inte kan slita sig ifrån – den är lixom superfräsch samtidigt som den är spännande.

Den rosa ”Flower Fantasy” är ännu lite mer feminin med en touch av passionsfrukt och lika så ”Blossom Edition” med en doft av vita blommor och bergamott. Det är två väldigt fina dofter, men matchar inte mig helt. De hade dock varit magiska på min syster Victoria.

Parfymserien säljs bland annat på Åhléns och just nu har de en kampanj på Fenjals sortiment med hela 20 %. För bra! Och vill ni veta något härligt? Jag lottar ut fyra kit med parfymer! WOOP! Kommentera nedan om vilken typ av doft som helst bär och varför du ska vinna ett kit. Jag skickar ett mail till vinnarna 22/3.

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Är nyfiken på den lila parfymen men också den med citrondoft. Har svårt att hitta någon parfym som passar mig och skulle därför gärna vilja testa dessa

  Carina Levau 2018-03-22 16:10:32
  Svara
 • Hej! Jag älskar doft av apelsinblomma Neroli men dessa är fruktansvärt dyra. Då jag föredrar citrusdofter med inslag av cederträ på våren. På sommaren kan jag ha lite åt det blommiga hållet men inte för sött då jag har lite inslag av mediterian blod och oliv hy samt är mörk. På kvällen kan jag ha lite typ feminin eller ”lady” doft lite djärv som både känns och märks. Så jag är övertygad om att Fenjals doft kollektion skulle passa mig. Jag är också ganska ”picky” när det gäller dofter, använder aldrig samma när det gäller årstid eller dagtid.

  Alicia Johansson 2018-03-22 15:57:21
  Svara
 • Jag gillar verkligen Fenjal, Classic är den doft som jag haft ett bra tag nu, men jo – jag vill testa de andra också så klart! Hörs ju härligt med liljor, bergamott, cerderträ m.m. Kan absolut inte välja! Välj åt mej!! hopppashoppashoppas……

  Eva Johansson 2018-03-22 08:09:25
  Svara
 • Hej
  Blossom Edition får vardagen att blomma
  Man vaknar upp av doften och får andra att titta upp och le min super favorit Tack!!

  Monics 2018-03-22 06:54:36
  Svara
 • Nu ska jag en sak berätta
  Att köpa parfym är inte det lätta
  En djungel av dofter det är
  & trixigt att inte i alla bli kär
  Så med inget köp det alltid slutar
  Inte så kul när svetten sen sprutar
  Men jisses, feminint & passionsfrukt
  Det är ju min nummer 1-lukt
  Citrus och bergamott,
  Fan, lät ju också gott!
  Jag vill så himlans gärna alla testa
  Så nu hoppas jag på det bästa ❤️

  Hanna O. 2018-03-19 23:48:22
  Svara
 • Denhär tävlingen kunde inte kommit mer lägligt för mig än just nu, skriver nämligen ifrån ett fik i Krabi där jag mellan sipparna på min iced cappuccino sitter och funderar på vilken vårdoft jag ska satsa på dethär året. För om det är något jag efter en backpacksresa längtar efter (mer än knäckemacka med kaviar) är det att lukta gott! Brukar gilla de mer maskulina dofterna men bestämde mig nu, lagom till sista klunken, att det ska bli nått mer feminint o härligt! så kanske flower fantasy eller blossom edition är mitt i prick!

  Keep up the good work Henrietta! KRAM!

  Ester 2018-03-19 10:26:35
  Svara
 • Halloj! Alltså! Vilket underbart blomsterkit!
  Har senaste åren försökt jaga rätt på MIN doft – det som JAG doftar x1000 liksom. Hade en period för nåt år sedan när jag bara använde herrparfymer, tills jag insåg att jag doftade som en barberare/ny bil. Kanske inte så fräscht och drömmigt som jag tänkt.. Nu är det däremot flowerPOWER! Idag blandar jag Viktor&Rolf Flowerbomb tillsammans med ett linnevatten som doftar manlig lavendel. Ja MANlig lavendel. Hur? Vet ej, men Washologi har lyckats! Den kombon blir blommigt och flörtigt pga våren är här, men också fräscht med atti-TYD (för att citera din och Häggs pod, sooom smörigt sagt är så jäkla pepp!). Meeen, jag vet nog fortfarande inte vilken min doftpersona är, kan ha ångrat mig om nån månad. Kanske är detta kit perfekt för en mix&match?

  Ellinor 2018-03-16 23:15:59
  Svara
 • Oj, råkade visst svara på en kommentar istället för att kommentera som vanligt! Inte min mening! Hoppas du förstår! KRAM igen

  Frida 2018-03-16 15:25:20
  Svara
 • Hej Henrietta! Jag vill supergärna vinna detta kit då jag skulle älska att kunna variera i mina dofter. Jag bär helst en kvinnlig doft som gärna får ha lite fräscha (”glada”) nyanser. Men eftersom jag inte är ”glad” varje dag vill jag kunna byta doft nån dag ibland!! (Upptäckte precis hur himla svårt det är att beskriva dofter), MEN då jag precis som många andra är en student så har jag alltid bara EN parfym (tills den tar slut). Därför skulle en vinst underlätta stort för mig! Jag skulle kunna ta våren med storm med en ny typ av variation hos mig själv! (Älskar din youtube btw, förstår att den tar mycket tid men ALL uppdatering du gör där är guld!!!!) Kram!!

  Frida 2018-03-16 15:23:27
  Svara
 • Jag vill gärna dofta fräscht och mycket men inte för starkt. Skulle gärna vilja dofta som nytvättade lakan. Parfym är tyvärr det jag rankar nästan längst ner på min skönhetsprioriteringslista. Så att vinna detta vore hur kul som helst inför våren ?

  Jennifer 2018-03-16 14:53:52
  Svara
 • Velvet Orchid låter helt magisk!
  Jag inviger gärna våren med en rivstart genom en ny doft, jag är alldeles för snål mot mig själv för att lägga pengar på parfym trots att det härligaste som finns är goda dofter och människor som luktar GOTT! Så nu när mina sista droppar tog slut i den senaste parfymen (en present förstås….) vore det fantastiskt härligt att ge det som en gåva till mig själv! Because I’m worth it!

  fanny larsson 2018-03-16 12:54:34
  Svara
 • Alltså Velvet Orchid, vem vill inte vara spännande? Jag spanar just nu efter en sommarparfym, så detta inlägg kom oerhört passande. Jag slås faktiskt ofta av hur passande dina inlägg är för mig! Jag har precis som du tillfrisknat från en ätstörning och ser fram emot att läsa din bok.
  I mitten av maj åker jag till Madrid med mina bästa vänner. Jag skulle gärna vilja strosa Madrids gator, äta tapas och dricka vin på uteserveringar, i en doft av Velvet Orchid!

  P.S. Utan att vara för smörig; du är cool!

  Malin Åkerlöf 2018-03-16 09:50:10
  Svara
 • Så fina och kul att du kör en tävling!! Lämnar precis en galen tentaperiod med 3 tentor och 2 uppsatser bakom mig och att snygga till sig har ju inte varit prio under stress, så vore guld att få vardagslyxa till det med en ny parfym!

  Matilda 2018-03-16 07:37:45
  Svara
 • Åh! Jag är personen som byter doft när flaskan är slut. Just nu? En av Britneys parfymer. Med Körsbärsblom! En given vårdoft i ett iskallt Sverige.
  Jag skulle vilja vinna för min dröm är att ha en doft per tillfälle. En jobbdoft, en för helgen/fest, en för resor och en för när jag behöver extra power!!!

  Liv 2018-03-16 07:28:54
  Svara
 • Jagr ju den som när jag hittar en parfym jag gillar är det den enda jag bär. Mina favoriter är miss dior och chanel coco madmoiselle, båda två lite mer ”kill doftigare” men endå inte så tunga som typ chanel no 5. Jag skulle vilja vinna ett kit eftersom är sugen på nya lite mer girly/blommiga dofter till våren och sommaren, tycker de är så svårt att hitta den perfekta balansen mellan en somrig doft som ändå inte blir den sötsliskiga escada man använde i högstadie heh..

  Lina 2018-03-15 23:30:52
  Svara
 • Enligt testet beskrivs jag bäst med doften ”Velvet Orchid”, en väldigt romantisk doft vilket passar mig perfekt då jag precis har flyttat till Paris! Jag skulle definitivt behöva en doft som denna för att fånga en fransman! Det skadar ju inte att flaskan är lila heller, vårens it-färg!! Kram på dig!

  Carro 2018-03-15 23:20:26
  Svara
 • BLOSSOM EDITION!
  Jag ska vinna för att jag behöver en ny doft den här våren. För äntligen känner jag att jag är något på spåren.

  Kerstin 2018-03-15 23:12:39
  Svara
 • Vad kul det var med att du beskrev dofterna! Tänkte i början att det inte skulle gå men tycker du gjorde ett bra jobb! Jag skulle vilja vinna för att jag är i stort behov av en ny parfym. Skulle vara jättekul att få prova denna då jag efter din beskrivning fått för mig att den skulle passa mig perfekt haha:) kraam

  Liza 2018-03-15 22:55:33
  Svara
 • ’Velvet Orchid’ är nog den som jag helst skulle vilja bära. Av beskrivningen känner jag att den skulle kunna vara en perfym för mig. Är på jakt efter en ny härlig doft helt enkelt!

  Amanda 2018-03-15 22:43:51
  Svara
 • Jag har försökt att hitta MIN doft i seriöst flera år utan att lyckas. Kan sniffa på parfymer i timmar utan att hitta mig i någon doft och då slutar det med att jag inte köper någon, för har man varit student i 5 år så har man inte den största plånboken (och bra parfym är så dyrt?). Jag vill vinna för tänk om Metro modes test har rätt och jag faktiskt är en Floral fantasy?! Vill ju inte gå miste om chansen att hitta min doft. Och då jag bor i Danmark kan jag tyvärr inte gå till Åhléns och prova själv…

  Sofie 2018-03-15 22:23:25
  Svara
 • Enligt testet fick jag ”blossom edition” som skall vara en klassisk doft. Vilket jag starkt relaterar till då jag trivs bäst i klassiska dofter. Jag är halvvägs i min utbildning som lärare och sliter med den men i samband med detta har jag just fått det hemska beskedet att min unga pappa är demenssjuk. Jag har därmed den senaste tiden varit väldigt dålig på att ta hand om mig själv och det skulle göra mig så otroligt glad med en ny parfym då inte heller studentplånkan tillåter parfymköp bara sådär! Kram på dig

  Amanda 2018-03-15 22:17:44
  Svara
 • Jag blev Floral Fantasy! Älskar ju rosa så kanske inte helt oväntat 😉 Skulle verkligen behöva en ny doft som piggar upp lite i den alldeles för deppiga vinterkylan & får en att drömma till sommaren (vilket inte är allt för långt borta). Samt en liten extra present till mig själv då jag är student och inte unnar mig så mycket ”onödigt raffs”. Älskar bloggen! Allt gott! Pözz

  Julia 2018-03-15 22:07:21
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Henrietta! Jag vill supergärna vinna detta kit då jag skulle älska att kunna variera i mina dofter. Jag bär helst en kvinnlig doft som gärna får ha lite fräscha (”glada”) nyanser. Men eftersom jag inte är ”glad” varje dag vill jag kunna byta doft nån dag ibland!! (Upptäckte precis hur himla svårt det är att beskriva dofter), MEN då jag precis som många andra är en student så har jag alltid bara EN parfym (tills den tar slut). Därför skulle en vinst underlätta stort för mig! Jag skulle kunna ta våren med storm med en ny typ av variation hos mig själv! (Älskar din youtube btw, förstår att den tar mycket tid men ALL uppdatering du gör där är guld!!!!) Kram!!

   Frida 2018-03-16 15:22:37
   Svara
 • Jag gjorde testet och fick resultatet ”Floral Fantasy” för att jag är ”trendig”, känner mig dock inte speciellt trendig i tentaperiodstider som består av kaffe, träningskläder och otvättat hår haha. Men vem vet? En ny fräsch doft kanske speedar på motivationen lite så man blir extra fräsch när det är dags å fira tentan!

  Fredo 2018-03-15 22:01:02
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!