Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VIETNAMESISKA PANNKAKOR m. LAX

Ni som känner mig sedan en lång tid tillbaka vet ju att jag och Johan ääääälskar att laga rolig och även gärna lite mer avancerade rätter. Det senaste året har vi tyvärr tappat det helt p.g.a jobb och bekvämlighet, vilket har gjort att vardagskvällarna blivit rätt tråkiga. Så här om veckan bestämde jag mig för att vi skulle stäppa upp vardagen lite och beställde hem vår allra första matkasse.

DET KÄNNS SÅ STORT! Haha. Och jag som aldrig trodde att vi ”som är så kreativa och duktiga i köket” skulle gå den vägen. Men efter att nu ha testat på en hel veckan kan jag säga: En matkasse behöver verkligen inte vara enkel och tråkig – där jag handlade min fanns det något för alla.

En av rätterna vi lagade den här veckan var vietnamesiska pannkakor med laxfyllning och de var så goda att jag måste dela med mig av receptet.

Ingredienser: Laxfilé, avokado, rismjöl, curry, majsstärkelse, böngroddar, hackad ingefära, lime, Mynta, röd chili, salladslök, vitlök, ägg, soja, olivolja, salt, peppar, socker och vitvinsvinäger.

1. Värm ugnen på 150 grader.

2. Rispannkaka: Vispa ihop 2 + 1/4 dl rismjöl, 2 tsk majsstärkelse 1 tsk curry, 1/2 tsk salt, 1/4 hackad ingefära, 1 ägg och 2 + 1/4 dl vatten i en bunke.

3. Häll 4 msk japansk soja i en stor ungsform och lägg i laxfilén på cirka 300 gram. Strössla över lite chili socker. Sedan in i ugnen i 15 – 17 minuter.

4. Dressing: Mortla ihop 2 vitlöksklyftor, 1 röd chili och 1 msk socker. Eller honung. Blanda ned 2,5 msk vitvinsvinäger, 1 tsk japansk soja, finrivet skal och pressad saft från 1 lime.

5. Hacka upp all sallad och myntan. Addera gärna extra grönsaker!

6. Hetta upp olivolja i pannan och gör dig redo för vietnamesiska pannkakor! De ska stekas cirka 05, – 1 minut per sida och det ska bli totalt 4 stycken.

7. Fyll sedan pannkakorna med lax, sallad och sås. Inte alls dumt att addera rostad lök och chili majo kan jag säga.

Buona petit! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Henrietta Fromholtzs webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Hälsa
    Foodjunkie
    Lifestyle
    Cassandra Lundgren
    Mode
    Mathilda Weihager
    Hälsa
    Joanna Swica
    Lifestyle
    Sophia Anderberg
    Lifestyle
    Cassandra Klatzkow
    Lifestyle
    Marie Serneholt
    Lifestyle
    Fanna Ndow Norrby
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Lifestyle
    Evelina Andersson
    Home
    Jannike Ebbing
    Hälsa
    Jenny Sunding
    Lifestyle
    Emelie Walles
    Mode
    Imane Asry
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Hälsa
    Sassa Asli
    Mode
    Paulina Forsberg
    Home
    34 kvadrat
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Lifestyle
    Sara Che
    Mode
    Emma Danielsson
    Hälsa
    Fannie Redman
    Mode
    Tyra-Stina Wilhelmsson
    Mode
    Fanny Ekstrand