VIETNAMESISKA PANNKAKOR m. LAX

Ni som känner mig sedan en lång tid tillbaka vet ju att jag och Johan ääääälskar att laga rolig och även gärna lite mer avancerade rätter. Det senaste året har vi tyvärr tappat det helt p.g.a jobb och bekvämlighet, vilket har gjort att vardagskvällarna blivit rätt tråkiga. Så här om veckan bestämde jag mig för att vi skulle stäppa upp vardagen lite och beställde hem vår allra första matkasse.

DET KÄNNS SÅ STORT! Haha. Och jag som aldrig trodde att vi ”som är så kreativa och duktiga i köket” skulle gå den vägen. Men efter att nu ha testat på en hel veckan kan jag säga: En matkasse behöver verkligen inte vara enkel och tråkig – där jag handlade min fanns det något för alla.

En av rätterna vi lagade den här veckan var vietnamesiska pannkakor med laxfyllning och de var så goda att jag måste dela med mig av receptet.

Ingredienser: Laxfilé, avokado, rismjöl, curry, majsstärkelse, böngroddar, hackad ingefära, lime, Mynta, röd chili, salladslök, vitlök, ägg, soja, olivolja, salt, peppar, socker och vitvinsvinäger.

1. Värm ugnen på 150 grader.

2. Rispannkaka: Vispa ihop 2 + 1/4 dl rismjöl, 2 tsk majsstärkelse 1 tsk curry, 1/2 tsk salt, 1/4 hackad ingefära, 1 ägg och 2 + 1/4 dl vatten i en bunke.

3. Häll 4 msk japansk soja i en stor ungsform och lägg i laxfilén på cirka 300 gram. Strössla över lite chili socker. Sedan in i ugnen i 15 – 17 minuter.

4. Dressing: Mortla ihop 2 vitlöksklyftor, 1 röd chili och 1 msk socker. Eller honung. Blanda ned 2,5 msk vitvinsvinäger, 1 tsk japansk soja, finrivet skal och pressad saft från 1 lime.

5. Hacka upp all sallad och myntan. Addera gärna extra grönsaker!

6. Hetta upp olivolja i pannan och gör dig redo för vietnamesiska pannkakor! De ska stekas cirka 05, – 1 minut per sida och det ska bli totalt 4 stycken.

7. Fyll sedan pannkakorna med lax, sallad och sås. Inte alls dumt att addera rostad lök och chili majo kan jag säga.

Buona petit! 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!