Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Tisdagslyx på nya Zink.

Middag_Zink_grill_5

Min tisdagsmiddag bestod inte av någon tradig pasta pesto hemma i min omöblerade lägenhet. Istället satt jag på Zink med kära vänner och testade deras nya meny.

Middag_Zink_grill_4

Zink har valt att mixa det franska med det amerikanska köket. Två goda kök i ett… Me like!

Middag_Zink_grill_7

Eftersom allt lät så gott valde vi att dela på alla förrätter på menyn. Först ut: Grillande ostron med levainkrisp, scharlottenlöksvinägrett, brynt smör och grillad citron. Mums!

Tänker alltid på Johan lite extra när jag käkar ostron. Vi bestämde nämligen i början av vårt dejtande att vi skulle lära oss älska ostron tillsammans. Så varje gång vi är på en restaurang som serverar ostron måste vi beställa in det.

 Middag_Zink_grill_8

Efter det fick vi in en kryddig kreolsk korv av Nibble gris med rödräka och tomat concassé. Helt klart en favorit från kvällen! Korvens kryddning var helt fantastisk.

Varför äter man inte korv oftare? Det är ju så gott!

Middag_Zink_grill_10

Den här råbiffen… Den var sååå bra! Nöt från någon liten gård, råa rödbetor, hasselnötsvinägrette, friterad kapris (min favvo!) och senapsmajo. Jag brukar nästan alltid tycka att det behövs extra salt, men på denna tallriken fanns faktiskt ingenting att klaga på.

Middag_Zink_grill_11

Den här tartaren på röding och pilgrimsmussla trodde jag skulle bli min favorit, men tyvärr inte. Den var rätt smaklös och platt. Dock ett plus för den rostade löken.

Middag_Zink_grill_6

Där var jag proppmätt… Men eftersom servicen var toppen, social och inspirerande blev jag snabbt pepp på mer mat. Vi gick igenom deras nya huvudrätter, dagens köttbitar och var de kom ifrån.

Middag_Zink_grill_18

Jag brukar säga att jag inte gillar menyer där man ska komponera ihop sin rätt själv, men ibland ljuger jag nog för mig själv… För igår var det himla gott att göra det. Amanda och jag beställde in en flankstek från Sjöbo och en sirloin från Hälsingland för att dela på. Till det blev det varma sensommargrönsaker, pommes med dill, chimmichurri och bearnaise.

Bra kött och god chimmichurri. Grönsakerna var dock tråkiga. Jag äääälskar ju grönsaker och blir så ledsen när de inte smakar någonting.

Middag_Zink_grill_17

Johan käkade steak sandwich med oxbringa och Fabian rödvinsbräserade oxkind (på bilden) med svarta oliver, citronkokta morötter och panisse. Det sistnämnda var så gott att jag gärna hade käkat det ikväll igen.

Sorry för en riktigt ful bild! Maten ropade och jag hade inte tid att fixa kamerainställningarna. Blixten fick hugga in som en nödlösning.

 Middag_Zink_grill_15

 

”Vill ni kika på dessert?…. Eh.. Asmätt men ja!” Min favorit var pistage-crème brûlèen med hallon och balsamico. Mycket spännande kombo! Vi slog även till på en Rocky Road-kaka

Summering: Enligt mig är Zink en av Stockholms mysigaste restauranger. Känslan av att vara i Paris infinner sig snabbt! Den nya maten är god och köttet är bra, men nästa gång måste jag nog be om att få min köttbit rare. Lite lite torrt i min smak, men frågar ni mitt sällskap var det perfekt. Smaken är som baken!

Det här med lite lyxigare mys på tisdagar tänker jag låta mig ha lite oftare.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • SÅ MYSIGT att läsa tilläggen med dina tankar, som att du och Johan bestämde er för att börja gilla ostron ihop! Har det gått bra? Får lite kräks av det men det kan ju kännas lyxigt och lätt

    Poddkollen 2016-09-21 21:02:24 http://www.poddkollen.se
    Svara
Henrietta Fromholtzs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Emelie Walles
Mode
Imane Asry
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand