Tjejmiddag, Spy Bar & fluffiga scones.

IMG_8752

Jag började min helg med en hetsig runda på stan. Jag köpte 12 fina tallrikar, 12 små skålar, kapris, blommor, vin och 2,2 kg kött.

Chez_Dauphins_Henrietta_Fromholtz_8

Jag hade nämligen bjudit in till tjejmiddag. Mallan var först på plats och hon fick snabbt uppgiften att lösa min j*vla Sonosspelare som inte ville fungera. Finns det något värre när man väntar gäster?

Teotoki_Aw16_7

Jag dukade med röd-vita dukar och tände ljus.

Chez_Dauphins_Henrietta_Fromholtz_3

Jag hade egentligen tänkt att bjuda på både för- och varmrätt, men eftersom tiden blev knapp efter jobbet fick det bli lite mättande tilltugg istället för förrätt. Cruditéer med en tryffeldipp och en med citron och örter, grönkålschips med smak av tryffel samt ost och kex.

Men alltså….Jag ÄLSKAR vårt bord! Bästa köpet ever! 

Chez_Dauphins_Henrietta_Fromholtz_21

 Sedan kom brudarna med fransk touch. Temat var nämligen ”frenchy” då jag hade middagen i samarbete med Vinston.se som lät mig prova de ekologiska vinerna från Les Dauphines. Därför får ni se fler bilder från fredagskvällen i ett eget inlägg.

IMG_8786

När klockan slog 01 sa vi alla ”Oj, vad klockan blev mycket” och lämnade lägenheten för festligheter på stan. Vi började med drinkar och dans på MONO.

Jag älskar den här bilden. Den beskriver våra känslor för varandra så bra.

IMG_8758

Vi sprang sedan vidare till Spy Bars öppning och det första jag gjorde var att springa in i dessa party animals. Score! Det blir en ruggig kväll på Spyan, tänkte jag.

IMG_8774

Och jag hade rätt. PANGKVÄLL med hög speed och långvarighet.

IMG_8833

Sedan blev det lördag och jag kände mig halvt levande. Jag tryckte verkligen gasen i botten på fredagen och då får man ju ta den smällen. Helt klart värt det! Jag tog mig i alla fall ut på stan för att få se lite människor, lite frisk luft och shopping.

Jag är nog den mest osociala människan som finns när jag är bakfull. Brunch? Nej tack. Mysigt häng? NEJ TACK. Ge mig luft, en påse godis och kaffe. 

IMG_8842

Men på vägen hem sprang jag in i Johan och grabbarna som satt och roade sig på Grodan. Som tur var hade jag nästan kommit ur mitt dåliga bakishumör och slog mig ned för en kaffe och lyssna på gott tjöt.

Foodora_Henrietta_Fromholtz_3

Väl hemma fixade vi till efter fredagens galej och uppdaterade varandra om det senaste.

Henrietta_Fromholtz_Söndag_2

Och så såg jag till att alla fina blommor jag fick kvällen innan mådde bra. Jag ÄLSKAR att mitt vardagsrum just nu mer liknar ett fantastiskt växthus än ett hem.

Foodora_Henrietta_Fromholtz

Sedan ringde det på dörren och maten var serverad.

Foodora_Henrietta_Fromholtz_5

Vi beställde thaistekt ris och kycklingwok från Hongkist. Hur lat får man bli? Stället ligger 5 minuter bort. Haha!

Henrietta_Fromholtz_Söndag

Hej söndag, nespresso och mer städning!

Henrietta_Fromholtz_Söndag_4

Hyfsat fint hann jag fixa till det innan Johan kom hem från träningen och vi skulle ut på inredningsjakt.

Jag ställde tillbaka soffan mot väggen i fredags för att få plats på ett schysst sätt… Och nu blir jag osäker igen. Ska den stå där eller mitt i rummet? Blir galen på dessa funderingar! Ni får ursäkta den lilla tavlan också. Den sitter bara där fram till vi har hittat konst som passar väggarna.

Layered_Henrietta_Fromholtz_10

Vi promenerade först bort till Brandstationen för att kika på en STOR lampa jag vill ha och efter det bort till Layereds showroom för att ta beslut om en matta. Och vet ni? Nu har vi det! Jag vet precis vilket matta vi ska ha och jag vet precis vad som ska stå på den mer än soffan. Mer om vårt besök och mattan senare idag.

Chaikhana_Gamla_Stan

På vägen hem tröttnade vi på kylan och hoppade in på mitt absoluta favoritfik ”Tea House Chaikhana” i Gamla stan.

Chaikhana_Gamla_Stan_2

Där beställde vi såklart varsin kopp té och Stockholms bästa scones.

Chaikhana_Gamla_Stan_3

Perfekt mix av sälta och sötma. Perfekt krispig yta…

Chaikhana_Gamla_Stan_5

….med ett fluffigt inre. Har ni inte varit på Chaikhana måste ni gå dit! Det är fantastiskt mysigt, gott och är enligt mig den perfekta söndagssysslan.

Chaikhana_Gamla_Stan_1

Den här timmen var den bästa på länge, det sa båda jag och J. Vi slängde bort mobilerna och diskuterade allt ifrån vilket TV-program man skulle passa att programleda till bröllop.

Henrietta_Fromholtz_Middag_2

På vägen hem köpte vi tomater och chorizo.

Henrietta_Fromholtz_Middag_5

Som vi slängde ned i en gryta med massa rostade grönsaker.

Henrietta_Fromholtz_Middag_6

Den här grytan smakade så himla bra igår. Det var något speciellt med allt under hela dagen, men jag vet inte varför jag kände så.

Superdans, sängslappande och strosarsöndag = Bra kombo!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!