Tryffelsushi på Seven Sky

I torsdags kväll när Ellinor mådde som en gammal kråka fick det bli en egenkväll för mig och Johan. Väldigt mysigt, men vi saknade såklart vår lilla familj. Det är inte varje dag vi får tid för varandra på riktigt. Ni vet, man kommer hem, frågar hur dagen har varit, jobbar mer, äter middag i två tuggor, pussas lite och somnar. Det finns aldrig tid för att gå in på djupet.

Vi började med en alldeles för söt mojitoSport Hotel som ligger mitt i byn. En söt liten gubbe satt och spelade filmklassiker på pianot medan vi löste några sura miner från mig. En sak vi kom fram till är att jag är alldeles för bestämd i många diskussioner. Jag har i hela mitt liv varit rätt bortskämd med att alltid få som jag vill och önskar, vilket såklart ibland påverkar vår relation negativt. Men vi hade ett bra samtal och pussades gott när vi gick därifrån.

Jag hade bokat bord på Seven Sky som är en asiatisk krog på Hotel Raffl´s. Ett super snyggt, femstjärnigt hotel som har massa balla restauranger med tydliga moderna teman.

Rummet var inklätt i tunga sammetsgardiner och framför hängde naken konst. Läckert!

Menyn fick vi läsa på asiatiska solfjädrar och efter mycket velande bad vi kocken sätta ihop en härlig mix. Det blir oftast roligare så!

Vi började med varsin soppa och jag åt miso med poppini, morot och tofu, och Johan en kokosnötssoppa med kyckling. Jag ÄLSKAR ju miso och beställer alltid det om det finns på menyn. Den var super och smakade väldigt lyxigt, men kanske inte lika super som misosoppan på Tahini i Palma som var smaksatt med tryffel.

En tillbakablick till tryffelmison i Palma! 

Sedan kom sushin in och vi fick nya fina tallrikar. Jag måste köpa sådana hem!

På ett fat fick vi två sorters rocking rolls: Tonfisk med chili, rom och sesam, och en med tempuraräkor, ponzu och matchakräm. Den sistnämnda var helt amazing!!

Och dessa två tryffeldrömmar då?

Lax med tryffelsoja och pilgrimsmussla med miso och tryffelkräm. Hallelujah! 10 av 10 till båda.

Mellan tuggorna diskuterade vi veckans skidåkning, framtiden, inre känslor och hur problem ska lösas. Jag själv sitter i en rätt stor och jobbig grop just nu känns det som. Det var skönt att prata ut om det med Johan.

Vi blev även sashimi! Det var så jäkla gott med fisk efter en vecka med kött och pommes.

Till avslutning? En ministrut med blodapelsinsorbet och vitchoklad. Vi avslutade sedan med en drink i baren innan vi trampade hemåt och somnade gott.

Nu sitter vi i bilen på väg hem till Stockholm igen och jag preppar ett LÅNGT inlägg med massa bilder från hela veckan. Det ska bli kul att få visa er lite mer från våra fina dagar här i Österrike. Puss 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!