1 kg raclette & dans på baren

Till vår sista kväll i St Anton hade jag bokat bord på Sticky Fingers som jag upptäckte på vägen hem från Seven Sky några dagar tidigare. Detta var också en av lyxhotellet Raffl’s restauranger.

Vi började med en drink i deras snygga (och rätt rökiga) bar och jag och Ellinor beställde in varsin kopp gluwine som var helt perfekt i smaken. Jag tror han rev ned lite extra apelsin och det allra viktigaste – Det var ingen sprit i som många restauranger fuskar med för att komma billigt undan.

Grabbarna drack varsin Moscow Mule som inte heller är så tråkigt. Typ min favoritdrink och den enda jag drack i somras.

Några rum bort låg Sticky Fingers som konstigt nog var rätt tomt på folk när vi skulle äta. Den kvällen då jag uppräckte det var det nämligen proppfullt. Men men… Vi hade varandra och lokalen var ändå inbjudande och gav en varm feeling.

Jag älskar för övrigt stolarna. Precis sådana vill jag ha hemma fast i skinn! 

”Menu?”

”Nä men gänget, vi vet väl redan vad vi ska ha?”

Korrekt!

Jag och Ellinor bestämde oss redan vid frukosten för att slå till på en fondue och grabbarna var inställda på raclette.

Vi fick in en stor grönsallad, massa goda såser, röror och inlagda grönsaker. Gosh så länge sedan det var jag åt fondue!

Har någon av er läsare testat fondueboden här i Stockholm? Jag måste nog gå dit.

Vi valde en fondue med asiatisk touch och fick därför in lite extra tillbehör utöver de klassiska. Byttan med de sesamstekta grönsakerna var magi! Till att stoppa i fonduegrytan fick vi kalv (min favorit!), nötkött och kyckling. Det sistnämnda tyckte jag först kändes lite konstigt (Kokt kyckling lixom….), men det var faktiskt supergott.

Likaså dessa små potäter med sour cream & union-smak som jag måste testa att göra här hemma!

Jag kände att livet var gott här sippandes på ett väldigt gott glas rött från trakten.

Killarna fick in en rätt annorlunda raclette i mina ögon. En stor klump till ost som låg och värmdes under en stor stålställning. Ingen av oss fattade hur det skulle gå till att få av osten….

Men servitören var snabb på bollen och visade hur racletten skulle snurras runt för att få en fin yta. Man skulle snurra den uppåt för att bränna på den ordentligt och nedåt för att låta den vila lite. När man sedan var nöjd med ”brändheten” tog man osten till sig….

…..och skrapade av det grillade lagret på sin tallrik. Greggigt men väldigt härligt! Jag fick såklart smaka (osten vägde ju ett antal kilon) och de bitarna med lite extra kulör var verkligen ”OMG!”. Detta åts såklart med de klassiska tillbehören potatis, prosciutto och cornichoner.

Till efterrätt blev det varsin espresso martini som är min favoritdrink nummer 2.

 Jag grät av skratt genom hela kvällen! Dels för att jag var sådär sjukt fnittrig som bara jag kan bli och så dog jag av att titta på killarna som föråt sig på raclette. De åt typ 1 kg var och då skämtar jag inte.

Men vår matkoma trollades snabbt bort när vi intog baren igen. Skål för bästa veckan på länge!

Vi drack bubbel och färgglada drinkar.

Och sjöng med i gamla hits som var de bästa jag hört på länge.

Vi hade bra feeling och det resulterade i dessa små glas…

Och sedan dans på baren med min babe!

<3 

När vi kom hit var det dags att gå hem och då var klockan inte ens 01… Hehe!

Det var verkligen en fin kväll som bjöd på många sjuka gapskratt och intressanta samtal. Jag ÄLSKAR när jag har en extra skrattig dag. Livet lixom ännu härligare då!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Undrar också om skjortan? Jätte fin:)

  Maja 2017-04-05 16:18:47
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Den är från H&M och jag VET att den finns på rean nu 🙂 Underbar! Ingen fattar hur fin den är på när den hänger på galgen. Spring dit!

   henrietta 2017-04-05 16:32:44
   Svara
 • Snygging vart kommer din mega snygga skjorta ifrån? Sofia

  Sofia 2017-04-04 22:10:53
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!