Middagstips: Grekiska lammfärsbiffar i tomatsås.

Det är söndag och vi ska strax hugga in i gårdagens rester som jag tänkte kan bli ett trevligt middagstips för veckan som kommer: Grekiska lammfärsbiffar i tomatsås med ris, tsatsiki och en god sallad. Sååå gott! Jag fick så mycket feeling för grekiskt nu att det älskade libanesiska och asiatiska köket har fått en stark motståndare här hemma.

Lammfärs, persilja, fetaost, citron, chili, ägg, lök, vitlök, salt och peppar. Gegga ihop och forma stora bollar.

Stek dem sedan, tryck ut de till biffar och se till att de får en fin yta, men absolut inte klara!

För de ska nämligen koka klart i den här tomatsåsen!

Stek gul lök, vitlök, chili och kör i vitt vin. Sedan slänger du ned två paket krossade tomater, en tärning grönsaksbuljong, persilja, oregano, cayenne- och vitpeppar. Låt koka ihop, smaka av och mixa sedan såsen halvslät i mixer.

Vi hade såklart tänkt göra en grekisk sallad till detta, men så glömde vi att handla ingredienser. Så jag fick piffa den gott jag kunde: Sallad, gurka, rödlök, körsbärstomater, saft och skal från citron (mucho!!), fetaost och rostad lök. Rostad lök räddar vilken tråkig maträtt som helst tycker jag!

Koka upp den släta tomatsåsen igen och lägg ned biffarna som får koka sig klara. Köp mycket fetaost så har du råd att strössla ned massor i såsen!

Vi gjorde också en tsatsiki med extra mycket vitlök och åt allting med ris. Enkelt och apgott!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!