En dag med mina ladies @ Smaka på Stockholm

Vad gjorde ni på Nationaldagen?

Jag låg först och drömde mig bort till Norges stora dag och planerade hur jag själva skulle kunna arrangera någonting liknande nästa år. När jag var tillbaka i verkligheten så gick jag och mötte upp Kajsa och Nanna för en ordentlig tur på stan…men som slutade i den kortaste rundan i mitt liv. Solen strålade och kläder kändes både onödigt och tråkigt.

Istället tog vi oss bort till Smaka på Stockholm som höll öppet sin sista dag. Hur söt är inte Nannas lilla Freja som var med? Jag ville så gärna ta med henne till hundrestaurangen på området, men Nanna var inte så intresserad av det. Hon var mest intresserad av att släcka sin egen törst 😉

Side fact: Nanna och Kajsa är två av mina gamla tjejer. Kajsa har bott här uppe ett tag och Nanna flyttade precis upp över sommaren och jag känner ”liiivet!”Det är ju omöjligt att hänga på Smaka på Stockholm utan att bli megahungrig (eller sugen?), men så hade vi lovat att vänta in Malin som vi bokat in en middag med. Jag hade dock tur som fick se min vän Filip på den stora scenen, för när han var klar kom han och levererade en fin blombukett, härlig energi, den godaste ceasarsalladen jag smakat (gillar egentligen inte det!) samt sötpotatispommes från Mama Delicious. Fint med lite förrätt mitt i hungernöden.

Han bjussade även på knepet för bra sötpotatispommes: Skär dem i pommessize och koka sedan i saltat vatten. Efter det fryser du dem och när det är dags friterar du dem från frysttemperatur.

Henrietta Fromholtz

Och så anlände Mallan! Kajsa (ej med på bild) bestämde att vi alla skulle sprida ut oss och handla varsin ”hemlig” maträtt för att sedan mötas upp och dela på all mat. Som en liten tapas-variant.

Nanna var snabbast tillbaka….

…och med sig hade hon 4 tortilla från Afro Taco. Jag valde mellan: Calamares från Lidingö Saluhall, Ört- och vitlökshalstrade havskräftor från Sjömagasinet, något från den veganska trucken, vegetariska dumplings från Pang Dumplings Foodtruck och Sushitruckens Spicy tuna roll.

Men slutade såklart med att jag gick till Farang och köpte med mig en het Laksa med kyckling. Farang är ju alltid bäst på Smaka på Stockholm!  Malin adderade en ceviche och en pulled pork taco från Eatery Social och Kajsa indiskt från Indien Garden. Hej härliga tisdagsbuffé!

Henrietta Fromholtz _ Smaka på Stockholm

Och när allas tallrikar stod på bordet sa vi Bon Appétit!

(Sorgsen bild på Kajsa, men ville ha en på oss två. Har saknat henne så mycket!) Den här lille afro-tacon var förbannat god! Smakrikt kött och gott med rödkål och granatäpple som topping.

Min soppa fick såklart högst betyg av alla tapas.

Psst! Jag får en hel del önskemål om att göra en liten restaurangguide för Stockholm och jag lovar, det kommer snart. Men jag kan redan nu tipsa er som besöker Stockholm över en helg att INTE missa Farang. Helt klart en av de bästa krogarna jag vet här. Maten svepte vi i ett naffs och det resulterade i matkoma de luxe för hela bunten, men Mallans kärlek för crepes…

…gjorde lite plats för en efterrätt. Min älskling!

Hon och den där jäkla nutellapannkakan! Det är nästan det äckligaste jag vet, men fin är den!

Det var min nationaldag hörrni! Någon mer som var där och upptäckte något gott som jag måste smaka?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!