EN MIDDAG PÅ MALLORCA – KUROBÖTA

Jag har ju helt glömt bort att visa er när jag var och testade Palmas nya asian fusion-krog förra veckan. Det är inte en restaurang man kastar åt sidan, så här kommer kvällen på bild!

Jag hade äntligen fått en ordentlig kulör på kroppen och hoppade i min ”bara-när-jag-är-brun-och-fräsch-klänning”

Sedan hoppade vi in i taxin och tog oss in till Palma City.

Där vi mötte upp Evelyn och Philip som var pepp och glada på kvällen.

Vi började med att gå till restaurangen Balagan som jag tipsade om i min ”Best of Mallorca – Restaurangguide”. Ett fräckt ställe som jag hittat tack vare att en svensk tjej som jobbar där är aktiv på Instagram.

Vi slog oss ned på bakgården och beställde in drinkar från deras grymma meny.

Johan fjäskade för mig genom att använda sina Guccis som han fick av mig förra året…. och bara använt typ 4 gånger.

Hej fina!

Jag tog en Balagan Drink som är en av de godaste drinkarna jag någonsin druckit. Syrlig som attan, vilket jag älskar!

Evelyn tog en söt jävel. Inte min cup of tea, men hennes. Skönt att vi alla är olika!

Vid 10-tiden tog vi oss en gata upp till restaurangen Kuroböta. En nyöppnad krog som killarna på KOH ligger bakom.

”Vi kör en drinkmiddag!”

Sippandes på varsin drink med miso läste vi menyn och bråkade om vilka rätter vi skulle beställa in. Grabbarna ville ha allting innehållandes kött och jag och Evelyn fisk, så det blev en kompromiss med hälften hälften.

Vi började med en ”Sashimi of Hamachi” med ponzu och sesam. Magisk!

Rätt nummer 2 kom in och grabbarna jublade! Pork Belly Buns med pickles, hoisinsås och chili. Gott, men lite väl starka. Och det säger jag som mer än gärna sveper en sked med sambaloelek.

På Kuroböta är de specialister buns och dumplings, så denna rätt var självklar att käka – Svarta dumplings med scorpion fish, edamame och torkat kycklingskinn on the top.

Det var nästan lite obehagligt när tallriken dukades fram – kycklingskinnet rörde på sig och jag trodde att det var någonting levande i det, men tydligen blir det så när det är riktigt varmt.

Mellan rätterna beställde vi in mer drinkar. Och mer mat.

Nästa rätt blev min favorit. Jag drömmer om den varje natt. Misoglaserad iberico, chinestiskt päron, krispigt ris och chilisås. Fantastisk rätt med en spännande mix av smaker.

Orkar vi mer? Vi kör! Ni borde verkligen beställa in dessa om ni besöker Kuroböta – Buns med friterad soft shell crab, ananaskimchi och avokado.

Till detta drack jag en fruktig drink med blommor.

Vid 11-tiden var vi så mätta, men när det är gott så är det gott. Allting går lixom ned. En Beef Tataki med friterad shitake och stekta brödsmulor tack!

Mellan rätterna diskuterade vi olika matlagningstekniker och det slutade både i glada bråk och höga skratt. Ni ser här även graden av mätthet på Johans min, men vi gav oss inte. En sista tack. Och mer drinkar på det.

Vi avslutade med heta grillade räkor och friterade kronärtskockor och het majonäs. Jag pallade en tugga, sedan sa det totalstopp.

Summering:
Fantastisk mat och restaurangen i helhet är en kopia av systerrestaurangen KOH (som alla älskar!), men lite lyxigare. Jag vill tillägga att det är lika billigt. Jag måste dra på lite mer… Maten var SUPER och de godaste rätterna var: Tataki, iberico och sashimin.

Vi avslutade kvällen med att besöka ett gäng olika barer. Utgång blev det inte, för dagen efter åkte vi ju till Es Guix – Mallorcas paradis. Se här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!