Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ARG + GRÅTER AV GLÄDJE.

När jag stod i kön på Hemköp i fredags stod två unga tjejer (14-15?) bakom mig och diskuterade högt och flitigt. ”Ska jag köpa den?” (En godispåse) ”Ja, men du börjar ju vara nyttig i morgon. Köp den” ”Men jag kommer bara äta upp den…” ”Åh, fan vad jag hatar mg själv” ”Lova att vi går ut och springer i morgon då!” Diskussionen höll på fram och tillbaka i ca. 5 minuter och det kliade något sjukt i mina fingrar. När jag sedan packade min påse och tjejen stod i kassan och frågade sig själv en sista gång ”Ska jag köpa den?”, kunde jag inte vara tyst. ”Vet du vad! Du vill ha godis och hur kul är en fredag utan? Tråkig. Och så är du jättefin, så sluta fundera och köp påsen”. Hon köpte den och så tog jag min påse och gick.

Dagen efter när jag åter igen stod i godishyllan hade jag en familj runt om mig. Mamma, pappa och tre barn. Barnen fick max köpa 15 bitar var. Jag kan förstå den regeln, då barn inte ska äta för mycket socker. Men…. när jag insåg den stora anledningen till antalet ville jag bara ta med dem hem till mig. Barnen frågade om de kunde köpa med sig en chipspåse, popcorn eller Marabou att dela på och svaret kom snabbt från mamman: ”Nej, köper ni för mycket så kommer jag äta och då blir jag tjock”. GAH! Snälla. Lär inte dina barn att mänskligt snacks är farligt och att man blir tjock. Detta leder till att barn får en konstig relation till mat i tidig ålder, precis som tjejerna på Hemköp, och det i sin tur kan leda till en ätstörning.

MEN ÖVER TILL NÅGOT LITE ROLIGARE…

Jag sitter och glädjesnyftar i skrivande stund. Jag har precis sett trailern för filmen om Ted Gärdestad 3 gånger och jag snyftar av glädjen att den skapats. Ted Gärdestad är den bästa jag vet. Jag älskar hans låtar och lyssnar på honom dagligen. Det här kommer att bli en av årets alla höjdpunkter.

Nu ska jag se på The Jinx. Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • SÅ bra av dig att säga ifrån! Vi behöver att fler coola tjejer står upp för den här typen av frågor. Inte bara via samarbeten på deras bloggar, utan i verkligheten! Skitbra Henrietta!

  Hanna 2017-09-06 08:51:16
  Svara
 • Ja, det är verkligen helt sjukt! Men jag minns att även jag och mina vänner höll på så en del i den åldern men det känns som att det har spårat fullständigt sedan dess! Hua!

  Johanna 2017-09-04 12:36:15 http://nouw.com/johannashouse
  Svara
 • Förstår inte hur man som vuxen förälder kan säga sådana saker högt så sina egna barn hör! Att det är dåligt att vara tjock och att man absolut inte vill vara det! Och älskar det du sa till den unga tjejen!

  Josefine 2017-09-04 11:01:54 http://www.bluedent.se/
  Svara
Henrietta Fromholtzs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!