Italiensk gryta med Salsiccia.

Hej mina babes! 

Jag kom precis hem från jobbet. Eller jag hann förbi Polhem PR efter jobbet för att hämta en helt underbar jacka från Dry Lake och chatta med Elin. Nu vill jag bara kika in och tipsa er om en väldigt god vardagsrätt som ni alla borde testa – En italiensk salsicciagryta. Mums! Går snabbt som attan och blir inte sämre dagen efter. Den var typ bättre i matlådan idag måste jag säga.

Du behöver: Ett paket färsk salsiccia (riktigt riktigt färsk), champinjoner, plommontomater, 1 rödlök, persilja, parmesan, 3 vitlöksklyftor, massa olivolja, morötter, 2 stjälkar selleri, rött vin, finkrossade tomater 400 g, linser från zeta, ett paket vita bönor, rosmarin, salt, peppar, oregano.

Gryta med Salsiccia

1. Stek salsiccia, vitlök och svamp i en stekpanna. Krydda med rosmarin och vitpeppar!

Gryta med Salsiccia

2. Bredvid det hettar du upp en kastrull fylld med olivolja, och i det steker du rödlök, vitlök, selleri, morot och chili. Kör i rosmarin här med och även lite Cayenne.

Gryta med Salsiccia

3. I med rödvinet och låt det koka ihop med grönsakerna och efter det tillsätter du de krossade tomaterna,

4. Häll i korven, svampen, plommontomaterna hela och låt det puttra i cirka 10 minuter. Efter det – I med bönor och linser!

Gryta med Salsiccia

5. När det är klart och det smakar gott strösslar du över persilja, olivolja och parmesan. Servera med vad du vill. Gott till både pasta, bulgur, sallad och bröd. Vi gick för de två sistnämnda.

Smaklig spis!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!