EATALY STOCKHOLM. Kärlek.

I helgen öppnade den italienska saluhallen Eataly på Bibloteksgatan. Och som jag har väntat och längtat efter denna dag! I lördags hade det bildats en kö utanför som var helt galen, så jag tog mitt primärbesök igår eftermiddags istället med min bästis Carro. Jag var rädd för att stället skulle vara överhypat och inte alls så kul, men fort jag kom innanför dörren sa jag bara: WOW!

Lokalen, där tidigare Urban Outfitters höll hus, är som vi vet vacker, men snacka om att Eataly tagit den några snäpp längre och givit den ytterligare glans.

Det finns flera matbarer som alla har sin specialité – mozzarellabar, crudobar och foccaciabar – och tre restauranger där en av dem såg helt galet fin ut till utseendet. Den ligger på övervåningen direkt rakt fram när du kommer upp. Och jag vill äta där nu.

Men runt allt detta har de en saluhall där man kan köpa de allra bästa italienska råvarorna. Allt från sjuka ostar och färsk pasta över disk till italienska mjölsorter och drycker.

Både jag och Carro hade precis ätit och tänkte bara kika förbi på en kaffe, men tror ni det gick att motstå denna pizzaslice med salcissia, torkade tomater och världens bästa ost? Nej. 

Här satt vi i timmar och snackade skit, och vi båda kände starkt för denna miljö (och mat!!) och jag tror nog att detta blir en ny favorit för många.

TACK FÖR DETTA STÄLLE! Någon mer som hunnit förbi? Puss!

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!