Vuxen-mobbing år 2018. Nej tack!

Jag tänkte dela med mig av en grej som jag egentligen inte vill eller borde, men jag är emot mobbing, och med detta lilla exempel vill jag påminna alla om att mobbing sårar och så är det himla omodernt år 2018.

I somras satt jag och en vän från Linköping och pratade om gamla goda tider på gymnasiet och såklart även om relationer som har runnit ut i sanden. Som många av er vet så har jag inte längre någon kontakt med mitt gamla tjejgäng som var mina bästa vänner under många år. De tog bort mig på sociala medier år 2012 när jag varit sjuk i anorexi ett tag. De flesta av er har redan hört detta. Men nu 7 år senare har ju både jag och alla gamla bekantskaper blivit vuxna…. och jag lagt hela upplevelsen åt sidan och tagit med mig lärdomarna.

 Under det här samtalet med min vän fick jag en idé – ”Det vore kul att styra upp en återträff snart! För alla gamla tjejer som umgicks under gymnasiet…?”

Min vän missuppfattar och svarar: ”Ja men ska du gå på den?”

Jag: ”Den?”

Hon: ”På återträffen?”

Jag fattar då att det redan finns en återträff planerad och jag känner mig plötsligt dum. 35 tjejer som alla umgicks mycket under gymnasiet är bjudna, men jag står inte på den listan. Jag lekte obrydd samtidigt som jag kände hur det grep tag i magen. Det var en av mina tidigare närmsta som tagit initiativet att skapa ett Facebook-evenemang och i slutet av den internt skrivna inbjudan stod det: ”Hojta om jag glömt någon!”.

Flera som var bjudna reagerade och hörde av sig till mig, och en försökte till och med ” HOJTA ” för att du hade glömt någon… Men hon fick inget svar. 

Att jag inte blev bjuden gjorde mig oerhört ledsen.

Det kan kanske låta löjligt då det inte är människor jag umgås med idag, men detta gav mig flashbacks till min sketna tid och ångesten över att än idag inte förstår vad jag gjorde för fel när jag var sjuk. Mer än att jag drog mig undan som många ätstörda gör. Jag trodde inte någon av dem skulle våga sparka igen.

Jag planerade först att åka dit med bukett rosor och leka välkommen, men att ge den som mobbar hela 20 mil kändes inte bra och så vet jag att det hade svartnat för mina ögon… och då hade jag nog själv blivit den största idioten istället. Jag sket i det.

Nästa tanke var att ringa upp personen som en vuxen människa och ställa frågan ”Varför?”, men jag orkade inte och försökte istället glömma. Veckan efter stod denna människa mitt framför ögonen på mig på detta evenemang och körde ”hur-mår-du-länge-sedan-snacket” med en varm ton. Jag försökte glömma vem hon var och svarade med en varm ton tillbaka.

Jag kan glömma och försöka ignorera er för alltid, men att få veta att jag inte kommer att bli bjuden på en återträff, som alla människor någon gång i sitt liv blir, gör mig tårögd. Det känns som om någon vill radera min uppväxt och några av livets viktigaste år ur mitt liv. Det är inte snällt!

När det här hände i augusti tänkte jag först skriva ett blogginlägg om det för att avreagera mig, men mina kära sa: Ge hen inte det! Nu sitter jag och gör det ändå, för visst blir jag en looser och förlorar, för jag erkänner att du lyckades göra mig ledsen, men va fan. Jag vill med detta påminna alla om att mobbing är onödigt och att skita i att bjuda någon till helgens fest skadar mer än vad man tror.

Sparka aldrig igen! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Har umgåtts med min mans gamla gäng i 26 år. Blir aldrig bjuden när tjejerna har tjejfest,”
  Konstigt och varför tänker jag. Min man tycker att jag ska skita i det. Men nåt är konstigt.

  Liselotte 2021-08-27 02:44:32
  Svara
 • Du ÄGER glöm aldrig de! 🙂

  Amanda P Berg 2018-03-21 21:51:55
  Svara
 • så himla onödigt! men det är hon som är en påse skit och inte du! tänk så här det var många som reagerade så det är inte alla som tänkte som henne. det där är en person som inte förtjänar din uppmärksamhet. du är så jävla grym och hon sitter nog o läser detta. hoppas hon har lite vett o kontaktar dig för att be om ursäkt om inte struntsamma.

  Demet 2018-03-05 20:44:50
  Svara
 • hoppas hon läser detta.. usch

  n 2018-03-04 19:15:24
  Svara
 • Det är fruktansvärt att vuxna människor ska bete sig såhär, man blir så otroligt besviken och ledsen.. men tyvärr inte förvånad. Men du är stark, modig och så otroligt inspirerande och fantastiskt! Dom förtjänar inte dig! Du är så mycket bättre och i grund och botten handlar det nog tyvärr om avundssjuka! Din blogg är grym och du likaså! Du sprider glädje och jag önskar du var min kompis <3 puss

  C 2018-03-04 16:54:06
  Svara
 • Sjukt modigt av dig att skrivs om detta! Du är verkligen en frisk fläkt i det annars ”perfekta fasaden”, det är väldigt inspirerande och eftersträvandesvärt!!

  Sofia 2018-03-04 16:31:20
  Svara
 • Starkt att våga skriva! Det är sjukt att psykisk mobbing pågår hos vuxna, så länge vi lever. Men, tänk att det är personer man inte vill omringa sig med. Deras nivå är pinsam! Jag vet själv flera i min bekantskapskrets som aldrig kommer växa ifrån detta typ av beteende! Hejja!

  Linn Wiklund Wandrup 2018-03-04 15:44:02
  Svara
 • Jag är en tjej som går andra terminen nu på universitetet och går igenom detta just nu. Ren och skär vuxenmobbning… en sån sak jag inte visste existerade. Två personer jag umgicks med i början som jag sedan valde att sluta hänga med gör grupper och förfester för alla i vår klass utan mig och jag känner mig ständigt utanför och utfryst. Jag önskar inte detta åt någon, än vad personen gjort. Tack för att du tar upp detta! <3

  Tack 2018-03-04 15:38:37
  Svara
 • Men alltså, du är bara så jävla bäst. Är inte sån som kommenterar bloggar och så precis, men du verkar ha så himla sunda värderingar och bara så genuin. Dina vänner som har dig nu måste skatta sig så lyckliga. Önskar jag hade en kompis som du i mitt liv!

  M 2018-03-04 15:05:02
  Svara
 • Usch, vilket utstuderat sätt att utesluta en person ur gänget. Usch!

  Denice 2018-03-04 13:55:43
  Svara
 • Finaste du, jag blev så jävla arg & ledsen för din skull av att läsa detta. Vad är det för en äcklig människa som beter sig så i vuxen ålder?! Hade jag vart en av dina forna klasskamrater, hade jag minsann sett till att du hade fått en inbjudan du med och fått människan i fråga att känna sig oerhört dum, för det är precis vad hon är. Förmodligen så skäms människan i fråga över vad hon en gång gjort och kanske inte vågar ta steget att be om ursäkt, då hon kanske inte vet hur hon ska lägga upp det då det är ett fruktansvärt ruttet beteende att lämna någon när denne behöver sina vänner mer än någonsin! Blir så lack på sånt här… fan… du är bättre än dessa människor så kanske var det lika bra att det blev som det blev! Du har fina människor i ditt liv nu som värnar om dig och dem som en gång var en del av ditt liv och beter sig såhär, dem ska du inte ens skänka en tanke för dem förtjänar inte ett dugg av dig! Puss! ❤️

  Josephine 2018-03-04 13:18:25
  Svara
 • Du är varken en looser eller förlorare för att du skriver detta utan snarare tvärtom. Detta säger så mycket mer om tjejen/tjejerna som gjorde detta än om dig.

  Kanske ligger det avundsjuka eller något annat fult bakom allt. Jag förstår att du såklart tycker att det är jobbigt att inte bli bjuden, men om jag var du hade jag aldrig velat träffa dem igen. Slösa inte din tid och energi på människor som behandlat dig såhär dåligt. Du förtjänar en miljon gånger bättre än så.

  Henrietta, glöm aldrig hur jävla grym du är!

  Johanna 2018-03-04 13:16:40
  Svara
 • Så bra skivet!!! <3

  G 2018-03-04 12:56:28
  Svara
 • Så bra inlägg vännen, puss <3!

  Michaela 2018-03-04 12:22:04 http://www.forni.se
  Svara
 • Fyfan! Du är så mycket större och tack för att du delar saker som detta. Du får mig att känna mig stark och orädd. Du är king!

  Sandra 2018-03-04 11:43:24
  Svara
 • du är så modig, absolut ingen looser. <3

  emma 2018-03-04 11:23:07
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!