Min ekonomiska situation.

CIAO BELLAS!

Idag tänkte jag ta upp det här med ekonomi och sparande igen, och gör detta i samarbete med Fundler som jag har inlett ett långsiktigt samarbete med. Vilket känns så himla kul då jag blivit helt besatt av deras tjänst. Perfect match!

Missade ni mitt första inlägg om Fundler där jag bjöd på en introduktion och berättade om hur det funkar? Läs här!

Som jag berättade igår ska jag inom en väldigt kort tid bli egen företagare och satsa på min bok under ett par månader + mitt egna varumärke och lite frilansjobb. Det känns sjukt stort och häftigt, men det gjorde det inte under min beslutsprocess kan jag lova.

Att gå från att ha ett bra heltidsjobb med en stabil lön + mitt jobb som ”influencer” kommer att bli en rejäl omställning på många sätt. Att inte ha ett företag med muskler bakom sig när en dålig månad dyker upp kommer säkert vara superjobbigt för plånboken och jag kommer inte längre kunna spara på samma sätt nu när min inkomst halveras.

Tack vare denna konstellation av två jobb har jag under ett års tid haft möjligheten att spara alla pengar som jag tjänat med Henrietta Fromholtz AB. Jag har också kunnat spara in på mina mobilkostnader och typ det bästa av allt – Jag har pensionsparat med hjälp av mitt byrå-jobb, och utan att jag har känt av det. Det är verkligen en superfin förmån som anställd att ens jobb ser till att avsätta pengar till ens pension. Men nu är ju även detta över…

Så innan jag bestämde mig för att jag ta modet till att ”bara köra” behövde jag först räkna på att jag faktiskt klarar av att betala mitt boende, maten jag äter och leva det liv jag lever. När jag hade checkat av dessa viktiga punkter fick jag rada upp dessa:

Jag kommer inte längre kunna spara pengar på samma sätt och inkomsten jag får genom mitt personliga varumärke ska nu bli till lön. Pengar som jag tidigare sparat på hög till kapital för framtida bolag. Hur ska jag spara till detta nu utan att gå under?

Pension! No more förmåner och osynligt pensionssparande. Detta måste jag nu börja spara själv.

Dessa två punkter är superviktiga för mig då jag inte är fattig på framtidsvisioner direkt, och det har fått mig att gasa på rejält med fler spännande fondkonton hos Fundler. Hör här!

Det första jag startade var ett femårssparande för ”Framtida boende”, där la jag runt 20.000 på medelrisk. Jag ska inte köpa nytt hem i morgon och kan därför ge tid till att låta pengarna växa. Men jag vill inte heller vänta för länge – Därför valde jag medelrisk på detta sparande. Sedan årsskiftet när jag startade mitt Fundler-konto har det stigit med 346 kr.

OBS! Jag älskar att man kan välja bakgrundsbild. 

Och nu på grund av hur min nya vardag kommer att se ut så har jag även startat dessa i Fundler.

Pension & framtid:
Detta sparande satte jag på hög risk då det är pengar jag planerar att spara under en längre tid. Med största sannolikhet kommer de att stiga fint. Jag har även gjort detta till ett månadssparande med 1000 kr i månaden.

Buffert:
Här sparar jag pengar till allt från resor till en ny väska, och det kan ju vara så att jag vill handla det redan nästa år, så därför satte jag kontot på låg risk. Jag vill inte riskera att min investering går ned när jag kanske vill ta ut pengarna i morgon. Tänker lägga in 500 kr i månaden.

Dröm-business:
Jag har mina mål och planer på vad jag vill starta för bolag, och då behövs pengar. Jag anar att jag kommer att genomföra detta inom 5 års tid och Fundler rådgav mig i appen om att välja medelrisk. Tack för det! Här ska jag placera 2000 kr i månaden.

Jag har alltså en plan för mitt sparande!

Fonder går upp och ned, men i det långa loppet så växer pengarna. Mitt konto satt på hög risk har minskat lite, men det är ingenting att oroa sig över eftersom det är långsiktigt. Istället passade jag på att sätta in mer pengar i mitt sparande när börsen dippade lite i februari efter som man får handla fonderna billigare då, till ”reapris” kan man säga. Jag vill också tillägga att man inte behöver sätta in så stora summor som jag har gjort – det minsta du kan lägga in är 500 kr. 

Är det någon som har hunnit testa Fundler än? Så nyfiken! Om ni har frågor så kan ni ställa dem i kommentarsfältet så svarar Fundler själva på dem!

HÄR laddar ni ned för iTunes och HÄR för Google Play.

Alla fonder och pengar i Fundler förvaras hos SEB och omfattas av svenska Riksgäldens insättningsgaranti

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • LADDAR NER DIRR!! Undrar det samma – Vad kostar det att ta ut pengar? Och växer pengarna säkert?

  Kram och tack för en superblogg!

  Jasmine 2018-03-12 20:47:25
  Svara
 • Hur många kronor kostar det att ta ut pengar från Fundler?

  . 2018-03-12 20:06:04
  Svara
  • Svar på .s kommentar.

   Hej! Det kostar ingenting att sätta in eller ta ut sina pengar utan Fundler tar endast ut en förvaltningsavgift på 0,49% per år när det finns pengar på kontot. Hoppas det besvarar din fråga! Mvh, Maria på Fundler

   Maria på Fundler 2018-03-12 21:02:30 http://www.fundler.se
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!