DINA EXTRAKILON ÄR EN KATASTROF!

Jag fick precis syn på en artikel (på en livsstilsajt som jag vanligtvis älskar att inspireras av) som gjorde mig jäkligt besviken och irriterad.

Rubrik: ”Är du i parrelation? Då går du lättare upp i vikt” och artikeln börjar såhär:

”Märker du att de tidigare fredagsaktiviteterna sakta men säkert byts ut mot lata filmkvällar i soffan? Se upp! Nu bekräftar forskningen att personer som är i en parrelation lättare lägger på sig extra kärlekskilon”

 

Alltså… SE UPP? Vad fan är det jag ska se upp för? Extra kärlekskilon? Sedan jag träffade Johan har jag gått upp en jäkla massa extrakilon kan jag lova och har som tur är inte lagt någon vidare stor vikt över det och vill verkligen inte göra det heller. Jag är inte alls besviken på mig själv för detta, men när jag läser det här…. Borde jag alltså börja fundera över mina extrakilon? Att de är negativa? Se upp Henrietta! 

Artikleln fortsätter i samma anda och avslutas:

 

– När par inte behöver se snygga och smala ut för att attrahera en partner, kanske de känner sig mer bekväma med att äta mer, eller äta fler födoämnen med högt fett- och sockerinnehåll, säger Stephanie Schoeppe som är forskningsledaren bakom studien, till New Scientist.

 

Detta var alltså avslutet på artikeln som når ca. 250 000 unika personer i veckan. Ett skämt i mina ögon. För det första: Varför ens skriva denna artikel? För det andra: Om den nu skulle skrivas – varför inte dra ett schysst avslut på det hela? Få människor att känna att VAD HÄRLIGT att jag är trygg i mig själv och min kropp, trots några kilo extra. Det är en sak att skriva om fetma som är farligt för vår kropp, men EXTRA KILON?

Min dörröppnare in i anorexin var när jag kände att jag hade gått upp alldeles för mycket i vikt i mitt förhållande och började träna på ett helt sjukt sätt för att jag ville försäkra mig om att min partner skulle vilja ha mig kvar. Lite vad den här artikeln uppmuntrar till och jag rekommenderar det inte.

Är det kanske dags att ni redaktörer går en kurs i hur kommunikation påverkar människor? Är det kanske dags att vi som har möjligheten att påverka tar vårt ansvar, slår ihop oss till ett team och ser till att en förändring sker? Tack för mig. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Mycket bra skrivet!

  Hannas krypin 2018-06-18 16:04:06 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • TACK SNÄLLA för att du ryter ifrån! Blir så upprörd av detta och tanken på att mina vänner och medmänniskor ska dras med i det där negativa och HELT SKEVA tankesättet gör mig illamående. Du är fantastisk!

  Erika 2018-03-27 18:08:17
  Svara
 • Vilken vidrig artikel! Är i parrelation sen cirka ett år tillbaka och jag har också gått upp kilon i vikt och ligger nu på min NORMALA vikt, några månader innan förhållandet hade jag hamnat i en mindre depression och rasade i vikt. Det har fått mig att dra slutsatsen att jag satt mig på den vikten jag är nu för att jag helt enkelt känner mig lycklig och trygg i mig själv. Även om man såklart inte ska behöva ha en partner för att må bra. Bra skrivet Henrietta!

  Saga 2018-03-27 16:16:20
  Svara
 • Varför skriver du inte att det är metromode som skrivit artikeln?

  My 2018-03-27 16:02:04
  Svara
 • Väl rutet! Heja dig!

  Zara 2018-03-27 11:06:08
  Svara
 • TACK för att du använder din plattform för att säga ifrån mot sånt här. Du är en så himla viktig del av bloggvärlden tycker jag, dels för att du tar ställning mot tränings- och mathets men också för att du är så ärlig i övrigt. Inget är så inspirerande som människor som visar både den piffiga karriärssidan och den osminkade hemma-och-har-ångest-sidan av sig själva. Och det gör du.
  Tack igen! Ha en strålande tisdag!

  maria 2018-03-27 07:59:39
  Svara
 • Hahahah vad är det där ens för töntig artikel!! Trodde sånt var förlegat. Fy fan. +1 Henrietta

  Antonia 2018-03-27 07:32:10
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!