Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vi bråkar om ekonomi, jag har kroppskomplex & en perfekt trerätters!

Det är dags att svara på era frågor igen! Och i morgon går jag tillbaka till vanliga bloggrutiner. 

Hej fina Henrietta! Kan du inte berätta mer om din åldersnoja och hur den utmärker sig? KRAM
Hej goding! Alltså… Att jag bara har ett liv och att jag redan har genomfört en tredjedel – det stressar upp mig och ger mig ångest. Jag känner mig oroad över att om jag inte skulle hinna med någonting meningsfullt i livet, att jag ska ta fel vägar och att allting går åt helvete. När man är unga har man ju massvis med chanser att göra om och sedan rätt, men nu är det fasen på riktigt. Och i dessa tankar får jag andnöd och grov ångest som leder till deppighet.

Hur träffades du o johan? 
Johan puffade mig något år innan vi träffades (2014), men den ledde ingenstans. Men den 22 maj år 2015 testade han igen och denna gång med en bild på sig själv i lucia-outfit på Instagram…

och frågade om vi skulle ta en bärs.

Jag kände ”Aldrig!” och lekte katt och råtta, men efter mycket tjat och en dag med tur när jag hade naaaada att göra gick jag med på att ses.

Johan bad mig möta honom på Södra Teatern och när jag väl kom fram svettig och försenad blev jag serverad en aperol spritz (som jag avskyr!). Vi hade ingen traditionell konversationsstart utan Johan högg mig direkt och frågade ”Varför håller du på så mycket på Instagram?” och jag blev snabbt belagd med instagramförbud för kvällen. Något jag bröt när han gick till baren:

När klockan blev sent förflyttade oss upp till champagnebaren med Stockholms bästa utsikt där timmarna seglade förbi med roliga inslag som operasång och deep talk med en förfriskad herre som gav oss ”relationstips”. När kvällen var över tog vi sällskap hem genom gamla stan tillsammans och Johan försökte imponera med sina kunskaper om Stockholms gamla tider. Vi sa hej då med en kram.


Skulle du kunna langa fler recept när du lägger upp grejer ni gjort? Absolut! Vi har varit så dåliga med att fota och filma maten det senaste. Jag saknar det också, så jag lovar att ta upp det igen.

För er som missat detta intresse – Här finns massa av mina recept!

Känner du att du strö-shoppar mycket onödigt som du kan ha dåligt samvete över i efterhand? Ehh… JAO! Jävligt dåligt samvete. Testar denna månad att inte handla så mycket nytt, så får vi se vad jag känner efter. Eller just ja! Jag spontanhandlade smink för 2000 kr i söndags som jag egentligen inte vet vad jag ska använda det till. Jag får ju så mycket produkter hem, så rätt dumt.

Beauty-rutin? (Pga din hy?) Jag sover med massvis med olja i ansikte + kropp över natten. Jag gillar bland annat Cicamed’s, Estelle & Thild’s och Superfacials. På morgonen skrubbar jag ansiktet en bra facial scrub och tycker att Ole Henriksens är magiskt och även den här från Löwengrip är super. Just nu använder jag sedan dessa krämer: ÖgonkrämAnsiktskräm och Serum. Och så lägger jag ansiktsmask minst 3 gånger i veckan. En viktig del i min skönhetsrutin också: Jag dricker minst 2 liter vatten om dagen.

Åh, vad hände med podden? ? Saknar den! Jag och Anna fick tyvärr inte ihop det på slutet och var inte överrens, men det är inte omöjligt att jag kommer tillbaka, men med någon annan kompis.

Vilka röstar du på? Eller vilket parti kommer du att rösta på i år? Vilka frågor värderar du högst? Kram! Och tack för en superblogg! Jag vet inte vad jag ska rösta på i år då jag är för dåligt insatt för stunden. Men någonting jag vet är att jag röstar blått. Jag bryr mig om frågor som rör miljön, ekonomi och hur vi skapar fler jobb, lagar för att jag ska känna mig trygg och sjukvård. Jag är för att det ska löna sig att jobba och att anställa människor och där är det dem blåa som har min stora röst.

Hej min favvobloggerska! TACK!! Och kärlek till dig!
Först och främst, tack för en så himla fin, ärlig, härlig och rolig blogg – du är grym. Här kommer mina frågor:

1. Tips på inredningsbutiker i Sthlm/inredning online (precis köpt lägenhet tillsammans med min kille, vår första gemensamma (!!)) Men så kul! Massa massa grattis! Jag skulle säga: Brandstationen för massa roliga unika prylar, Posh Living har massa fint, jag älskar allt som Layered gör, Meli Meli, Zara Home är en favorit och så ÄLSKAR jag ju auktioner. Är inte så stort fan av större kedjor, men vissa möbler handlar jag på typ Rum21.

2. Relaterat till ovan – tips när man ska bli ”sambo på riktigt”? (bott ”med” varandra tidigare fast i två lägenheter kan man säga:) Vi har ibland hamnat i rätt tråkiga ekonomiska frågor som lett till bråk, så jag skulle råda er att prata ut om allt detta innan. Jag skulle också göra klart från start vad som händer om ni skulle sära på er. Det är ju skittrist att prata om, men ändå viktigt.

3. Vilka är dina favoritansiktsmasker? Din hy är magisk! Hihi. TACK! Jag svarade på hyn ovan. Men bästa masken är utan tvekan den från Ole Henriksen! Annars brukar jag använda mig av koreanska masker som ex. Den här och den här.

Senast på Agrikultur – Läs här! 

4. Favoritrestauranger i Stockholm? Både för frukost/lunch/middag: Frukost: Nybrogatan 38, Snickarbacken 7 och Wienercafét. Lunch:Milles uteservering en härlig vårdag, Icha Icha eller Beijing 8. Middag: Hillenbergs, Agrikultur, Farang eller TAK.


Vilka är dina top 3 favorit bloggar samt 3 favorit semesterplatser?
Jag har många favoritbloggar, men tre av dem är: Sandra Beijer, Forni och Darja Barannik. Mina favoritresemål är: Zermatt för skidåkning, Mauritius var en dröm och Franska Rivieran. Känns rätt tråkigt om jag skulle säga Mallorca. Måste addera att Prag är magiskt!


Hej fantastiska du!

Tack för att jag får ta del av ditt liv. Det är underbart! Jag undrar:

Hur ser en perfekt trerätters ut? Något fräscht att börja med, så gärna ostron, en ceviche eller en liten råraka med löjrom. Till varmrätt vore det magiskt med en piggvar med pepparrot eller en vegetarisk favorit – Melanzane. Till efterrätt en tiramisu, sorbet med champagne eller en kaffedrink.
Har du något komplex utseendemässigt? Som typ alla har – ja! Jag gillar inte min näsa, jag har länge haft svårt för att jag är så rak i min kroppsform och har fula fingrar.
Hur orkar du med allt jobb? Hur hinner du? Jag orkar inte ibland faktiskt. Jag har för många heltidsjobb och det finns ingen tid över till livet. Men det är just därför jag snart ska jobba med bara mitt eget företag 😀

Vad bråkar du och Johan om? Vi bråkar ibland om ekonomi, vi bråkar om vad vi ska äta, att jag jobbar för mycket och missar roliga saker, att han är trött på söndagar och att jag tycker inte han hjälper till att handla möbler hem.
Var kommer jackan ifrån du la upp på Instagram Stories idag? ÅH NEJ!! Jag minns inte vilken jacka det var…. :/

Du är bäst!

 

TACK FÖR DETTA – VI HÖRS I MORGON BABES <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Du är bäst! Den bästa bloggerskan som finns på denna jord!

  Anna 2018-04-05 21:02:28
  Svara
 • Ang. politik så tycker jag att du bör tänka efter när det kommer till sjukvård. Det är de blåa som styrt den (landstinget) i typ 10år och det har ju verkligen gått åt HELVETE. Håller med med andra punkter du står för, men jag har själv fått tänka om… de senaste 4 åren med S-styre så har Sveriges ekonomi aldrig varit så bra, med så många jobb osv. Det enda som fortfarande går åt helvete i Sverige är att vår sjukvård är riktigt kass, och så kollar man upp vad det beror på och jo, det är alliansen som styr där, bygger Europas 4e dyraste byggnad när de bygger nya KS med skattebetalarnas pengar. Helt otroligt och korrupt när de själva sitter i styrelser för de som blivit anställda att projektleda projektet… förstår inte hur de lyckas. Säger det bara, tänk om. Känns så klassiskt att alla med lite högre inkomst ska rösta blått bara för att alla andra gör det. Ingen inspirerar mig så mycket som när Stordalen talar om vikten av att betala skatt osvosv

  Enelie 2018-04-03 22:26:51
  Svara
  • Svar på Enelies kommentar.

   Jag skrev att jag inte läst på tillräckligt än, men pågrund av den blå jobbpolitiken och x antal frågor så anar jag att jag den detta år kommer att rösta blått 🙂 Alla får rösta olika och jag tror inte på ett rött styre. Ska läsa på om detta du nämner med sjukvården! Jag skriver under på flera saker de röda partierna tycker, men i det stora hela blir det blått. Jag röstar inte blått för att jag tjänar mycket pengar utan för att jag verkligen tror på att det ska löna sig att jobba, löna sig att kämpa så fler bolag startas och skapar jobb samt att det bli billigare att anställa.

   Kram!

   henrietta 2018-04-04 06:56:27
   Svara
 • SÅ ärligt och bra! Tack för du är känns så äkta och härlig och underbar! Man vill bara hänga med dig hela tiden <3 Puss!

  Anna Persson 2018-04-03 22:25:09
  Svara
Henrietta Fromholtzs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!