2018 – DET VEGETARISKA ÅRET

God morgon på er! 

I går kväll satt jag och Johan och diskuterade ett av våra gemensamma löften för år 2018 – Vegetariskt 5 dagar i veckan. Jag har ju ätit så under det gångna året, men nu ska vi göra det gemensamt. Det Johan nu är hård med för att få det att funka för honom är att det är varierande rätter, smakrika och innehållsrika, vilket kräver en bra lista med förslag på rätter att plocka fram när man står i matbutiken. Är det någon mer som har som mål att äta mer vegetariskt? Jag tänkte att jag peppar igång det vegetariska året med lite inspiration på recept från det senaste halvåret.

Frijoles Refritos. Det här kan vara det godaste jag vet.

Vegetarisk yakiniku med quorn. Ja jävlar. Quorn kan verkligen vara gott!

Falafelgryta. Jävligt god.

Riven blomkål med parmesan och kantareller. Fräschaste jag åt under 2017.

Bolognese på aubgerine. Mmmmm! Inte trodde jag att en bolognese kunde vara god utan köttfärs, men så fel jag hade!

OM någon av er lagar mina recept så MÅSTE ni skicka bild. Jag blir lika glad varje gång!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Testade ditt recept på Yakiniku och det var grymt, sambon åt också med god aptit hehe! Tipsar om detta recept hos Andrea https://andreahedenstedt.se/2017/09/19/vego-burgare/
  Välj en stark ost och gör sötpotatispommes till som i receptet, grymt gott!!

  Josephine 2018-01-05 14:35:19
  Svara
 • Åh vad kul! Läser din blogg och vi körde 100 % vegetariskt ( det som lagas hemma) innan jul en månad och blev superpeppade på att ”give it a go”. Känns SÅ rätt. Så vi har som mål att fortsätta laga vegetariskt hemma ( med undantag ibland för lite lyx!) Hoppas på inspo här! 🙂

  Måste tipsa om dessa: https://undertian.com/portfolio/vegetariska-burgare/
  Körde med chiafrön + lite hackad färsk koriander i mina
  vanliga burgar-tillbehör till det.

  Mega-goda att göra burgare på! Bra proteiner!

  Karolina 2018-01-03 19:28:20 http://nouw.com/karolinalinnea
  Svara
 • Ser fram emot att få mer inspiration kring det vegitariska köket. Jag försöker också få min sambo att äta mera vegitarisk men han har samma krav som din Johan samt att det måste innehålla mycket protein. Måste även tipsa dig om Jackfruit Tacos som blivet en favorit hemma hos oss.

  Sara 2018-01-03 10:31:03
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Jag hittar inte jackfruit någonstans!! Vet du var jag kan köpa det? 🙂 Men så kul att du vill ha mer Inspo! Ofta tror ju ”grabbar” att det bara är sallad i vegetarisk mat, men vi får motbevisa det. Johan blev superpepp på vegetariskt efter att ha läst om miljöpåverkan med kött osv. PUSS!

   henrietta 2018-01-03 12:09:19
   Svara
   • Svar på henriettas kommentar.

    Vi bor på Kungsholmen och har en kina/thai butik i korsningen Fleminggatan/Polhemsgatan, där brukar jag köpa. Se till dock att den är i salt och inte i sirap 🙂 Jag brukar följa ett recept på Hot for Food (roasted poblano & jackfruit tacos with adobo cream sauce) som är fantastiskt gott. Lycka till och lova att göra en bloddinlägg om du testar receptet 🙂

    sara 2018-01-03 13:11:53
    Svara
 • Alltså OM ni någonsin är dödssugna på fish and chips så ta mitt råd: Quornschnitzlar, stekta i massa smör, med pommes (eller kokt potatis) med remouladsås. SÅ SJUKT GOTT.

  Julia 2018-01-03 10:27:46
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!